Banki tesztkörnyezetet mutatott be a metaverzumban a dél-koreai KB Bank

spot_img

A KB Kookmin Bank, Dél-Korea egyik legnagyobb pénzintézete kedden bejelentette, hogy kifejlesztette a KB Metaverse VR Branch Testbed-et. A kísérlet és a tesztkörnyezet létrehozásának célja az volt, hogy a fejre szerelt VR eszközt viselő ügyfelek egy metaversusban hozzáférhessenek a banki szolgáltatásokhoz.

Az egyszerű tranzakciókat, például az átutalásokat a pénztárgép ablakánál lehet intézni, míg a virtuális VIP szalonban egy alkalmazott avatár segíthet az ügyfeleknek a kockázat és hozam profilok elemzésében vagy a befektetési portfóliók kialakításában. A főcsarnokban az ügyfelek személyre szabott pénzügyi információikat is böngészhetik.

A virtuális fiók megépítésében a KB Kookmin Bank, a VR tartalmakat fejlesztő Sharebox-al működött együtt. A KB azt tervezi, hogy a metaverzum VR ágát az alkalmazottak képzésére és a fiatal felnőttek pénzügyekkel kapcsolatos oktatására használja.

Más dél-koreai bankok is igyekeznek felfedezni maguknak a metaverzumot üzleti célok felhasználásra. Az Industrial Bank of Korea (IBK) nemrég jelentette be, hogy egy bankfiók elindítását tervezi a Cyworld Z közösségi médiaplatform metaversenyén, míg az NH Nonghyup Bank tervei közt szerepel, hogy létrehozza Dokdo szigetének másolatát egy metaversenyben, ahol a látogatók játszhatnak és ingatlanokat vásárolhatnak majd.

Különböző NFT projektek és p2e játékok tokenjeit a Binance felületén is megtalálod. További híreket és elemzéseket a discord és a youtube csatornáinkon találtok.

/forkast, chosun biz/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img