A SEC tovább késlelteti két bitcoin ETF-ről szóló döntését

spot_img

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet a múlt héten elhalasztotta a Bitwise és a Grayscale két bitcoin tőzsdén kereskedett alapra vonatkozó javaslatával kapcsolatos döntését. A SEC biztosainak most további 45 napjuk van arra, hogy felülvizsgálják a Bitwise Bitcoin ETP Trust és a Grayscale Bitcoin Trust javaslatát, és jóváhagyják vagy elutasítsák azokat. A harmadik lehetőség a döntés újabb elhalasztása.

Bár az ügynökség még nem hagyott jóvá egyetlen egy bitcoin spot ETF-et – a VanEck és a WisdomeTree kérelmét az elmúlt hétekben utasította el -, idén több határidős bitcoin ETF kereskedését engedélyezte.

Gary Gensler, a SEC elnöke a BTC határidős ETF-ekről még korábban azt nyilatkozta, hogy komoly megfontolás tárgyát képezik, mivel a spot ETF javaslatoktól eltérő törvényen alapulnak, az 1940-es befektetési társasági törvényen. “A többi szövetségi értékpapírtörvénnyel együtt a ’40-es törvény jelentős befektetői védelmet biztosít a befektetési alapok és az ETF-ek számára” – mondta.

Mégis sokan, köztük Tom Emmer és Darren Soto kongresszusi képviselők, azt mondják, hogy a származtatott bitcoin termékek a befektetők számára kockázatosabbak, mert bonyolultabbá teszik a tranzakciókat, miközben ugyanazokat a mögöttes áradatokat használják.

“Megkérdezzük, hogy ha Ön nyugodtan engedélyezi a kereskedést egy származtatott ügyleteken alapuló ETF kapcsán, akkor miért nem engedi meg a kereskedést az azonnali bitcoinon alapuló ETF-ekkel” – írták a képviselők a Gensler elnöknek címzett nyílt levélben. “A Bitcoin spot ETF-ek közvetlenül az eszközön alapulnak, ami természeténél fogva nagyobb védelmet nyújt a befektetők számára.”

Bár Emmer, Soto és mások még az új év előtt szeretnének egy bitcoin ETF-et, valószínűleg még várniuk kell. Hacsak nem történik karácsonyi csoda. A SEC-nek december 24-ig kell döntenie a Kryptoin Bitcoin Trust ETF-ről.

Ha bitcoint vagy nagyobb alt vásárlásán gondolkozol, mi a Binance felületét ajánljuk. További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/decrypt, jackofalltechs.com/

A SEC zöld utat adott egy bitcoin alapú ETF-nek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img