Minden idők második legnagyobb forgalmával nyitott az első Bitcoin ETF

spot_img

Kicsivel több, mint 1 milliárd dolláros napi forgalommal vette kezdetét az első amerikai Bitcoin ETF kereskedése.

A New York-i tőzsdén forgalomba hozott BITO kódjelű befektetési termék ezzel minden idő második legjobban nyitó ETF-e lett. A vezető helyet továbbra is egy 331 környezettudatos amerikai cég részvényeit összegző csomag tartja, 1.16 milliárd dolláros első napos forgalommal.

A legnagyobb forgalommal nyitó ETF-ek listája a BITO indulása előtt

Habár a Bitcoin ETF-be történő befektetés számos hátránnyal rendelkezik a bitcoin tényleges tartásához képest (például borsos kezelési költség megfizetésére kötelezi tulajdonosait), bizonyos piaci szereplők számára ma még ez az egyetlen legálisan elérhető módja annak, hogy a kriptovaluta ágazatban is kitettséget szerezzenek.

A kereskedés kezdete azonban nem csak a befektetők által mutatott érdeklődés miatt lehetett fontos mérföldkő, hanem azért is, mert a tôzsdefelügyelet beleegyezésével került rá sor. ami jelzésértékű lehet azok számára, akik eddig a szabályozással kapcsolatos bizonytalanságok miatt tartották magukat távol a bitcointól.

A kereskedés indulását követő órák

Az ETF indulását követő órákban a bitcoin árfolyama megközelítette a még áprilisban beállított 64 800 dolláros rekordot. Noha a dollárban mért új csúcs elérése egyelőre még várat magára, más valuták ellenében már sikerült átlépni ezt a szintet

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Új bitcoin rekord a forint ellenében

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img