A BlockFi fizikailag fedezett Bitcoin ETF kérelmet nyújtott be

spot_img

A BlockFi, kriptopénz kihelyezéssel és kölcsönzéssel foglalkozó cég, kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez, vagyis a SEC-hez. A beadvány egy fizikailag fedezett bitcoin tőzsdén kereskedett alapról szól.

A hivatalos dokumentumok szerint a BlockFi NB Bitcoin ETF S-1-es formanyomtatványát ezen a héten hétfőn nyújtották be a SEC-hez. A bejelentés szerint a BlockFi lesz a letétkezelő. Az ETF befektetési célja pedig az lesz, hogy a bitcoin mögöttes teljesítményét tükrözze, szemben bármilyen határidős vagy származtatott benchmarkkal.

A bejelentés továbbá kimondja, hogy a “Trust nem fog közvetlenül bitcoint vásárolni vagy eladni, bár a Trust utasíthatja a letétkezelőt, hogy bizonyos költségek kifizetésére bitcoint adjon el“.

Az ETF tőzsdei bevezetéséről szóló hír a Twitteren terjedt el, miközben többen arra spekulálnak, hogy a SEC már ezen a héten jóváhagyhatja az első fizikai Bitcoin ETF-et.

https://twitter.com/DylanLeClair_/status/1457778617170075650

Ahogy a Bloomberg újságírója, James Seyffart megjegyezte, a SEC döntése a várva várt VanEck spot Bitcoin ETF-ről vasárnap esedékes. “Vagy jóváhagyás vagy elutasítás lesz a SEC részéről” – mondta, ami azt jelenti, hogy “nincs több késleltetés”.

A múlt hónapban az amerikai értékpapír-felügyelet jóváhagyta a ProShares Bitcoin Strategy ETF-jét, az ország első BTC tőzsdén kereskedett alapját. A jóváhagyás azonban egy kikötéssel járt, az alap árfolyamát a BTC határidős ügyletekhez kötik, szemben az azonnali árfolyammal.

Korábban beszámoltunk a Kripto Akadémia oldalán, hogy a ProShares ETF-je minden idők legnagyobb, több mint 1 milliárd dolláros első napi forgalommal debütált. Október végére az intézményi szereplők megközelítőleg 2 milliárd dollár értékben vásároltak bitcoin terméket, nagyrészt az ETF-ek jóváhagyásának köszönhetően.

Kedvező hír a befektetőknek, hogy az összes stabilcoin kamatlába emelkedett a platformon november elejétől. A cég szolgáltatásait az alábbi linken tudod kipróbálni. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/cointelegraph, bitcoin magazine/

Növekednek a stabilcoin kamatok a BlockFi-n

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img