A SEC elutasított egy short és egy tőkeáttételes bitcoin ETF tervet

spot_img

Úgy tűnik az amerikai tőzsdefelügyeletnek elment a kedve attól, hogy még több “egzotikus” bitcoin ETF-et engedélyezzen. A legutóbbi híresztelések szerint két ETF beadványt is elutasítottak.

Az egyik, a Direxion által kibocsátott Bitcoin Strategy Bear ETF lett volna. A bitcoin határidős szerződéseket shortoló alap tervét elutasította a SEC. A másik, egy Valkyrie által tervezett, 1.25-ös tőkeáttétellel működő alap lett volna.

A Direxion termék csak határidős szerződésekbe fektetett volna, az utóbbi viszont a határidős szerződések mellett swapokat és opciókat is kezelt volna. A Dow Jones szerint a tőzsdefelügyelet csak olyan közvetlen határidős szerződésekkel operáló alapokban érdekelt, amik a chicagói árutőzsdét használnák.

Úgy tűnik a SEC elutasító a derivatív termékeket vagy a spot kriptotőzsdéket felhasználó alapokkal. Tíz nappal ezelőtt a Grayscale a SEC engedélyét kérte abban, hogy a népszerű Bitcoin Trust (GBTC) termékét egy spot alappá konvertálja, amiben maga a bitcoin és nem a határidős szerződés adná a fedezetet. A Grayscale szerint is sok időbe telik majd, hogy ezt kidolgozzák, de az alapkezelő azt szeretné, ha a spot Bitcoin ETF-et már jövő év júliusára piacra tudnák dobni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img