A VanEck vezérigazgatója sürgeti a SEC-t

spot_img

Bár a SEC még nem hagyta jóvá az Egyesült Államokban a Bitcoin ETF-t, a VanEck elnöke elmondta, hogy nagy a kereslet egy ilyen termék iránt, a cég ügyfeleinek egyre nagyobb az étvágyuk.

A CNBC-vel nemrégiben készített interjú során VanEck arról beszélt, hogy a vállalat a kriptovaluta piacra kíván belépni egy tőzsdén kereskedett alapon keresztül.

A SEC végső döntésére várva VanEck újabb tájékoztató tervezetet nyújtott be a BTC határidős befektetési alapjaihoz. „Bitcoin Strategy Fund” elnevezéssel a cég BTC határidős kontraktusokba, összevont befektetési eszközökbe és ETP-kbe fog befektetni, amelyek az elsődleges kriptopénznek vannak kitéve.

Közvetlenül azonban az intézmény nem fog BTC-be fektetni, ezért a VanEck vezérigazgatója szerint a SEC-nek a Bitcoin ETF jóváhagyására kellene összpontosítania. Vázolta, hogy az ügyfelek részéről jelentős igény érkezik egy ilyen termékre.

“Tényleg úgy gondoljuk, hogy a SEC-nek jóvá kellene hagynia egy Bitcoin ETF-et.”

Továbbá úgy véli a VanEck, hogy a Bizottság elnöke “nem helyezi és nem kezeli napirendjén a Bitcoin ETF elfogadását. Az van, ami van! A SEC egyszerűen nem lép ebben a kérdésben”.

VanEck odaszúrt a Grayscale Bitcoin Trust-nak is mondván, hogy az Egyesült Államokban a BTC ETF egyetlen alternatívája egy „zárt végű alap, amely 40% -os prémiummal vagy 20% -os kedvezménnyel kereskedik”.

“Van egy határidős alap, amely tavaly 22%-kal felül, idén pedig 8%-kal alul teljesítette a Bitcoint. Nem tudom megjósolni, hogy mit fog tenni a SEC, de a befektetők valóban egy hatékonyabb hozzáférési eszközre vágynak.”

Vajon mit fog fog lépni a SEC a VanEck által tett kijelentésre? Addig is, ha valóban Bitcoinba és más nagyobb altcoinba szeretnél fektetni, a Binance felületén megteheted. Ha biztonságban akarod tudni megvásárolt kriptovalutáidat, akkor a Ledger vagy a Trezor hardware tárcát ajánljuk.

/cyptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img