Villanyszámlát akasztott Satoshi nyakába egy magyar művész

spot_img

Ahogy arról számos alkalommal beszámoltunk, a világ első Satoshi Nakamoto szobrát mi valósítottuk meg, méghozzá a hazai kriptopénz-piac szereplőivel karöltve. Részt vett a MrCoin, a Blockchain Budapest, és a Blockchain Hungary is, szeptember óta áll a helyén az emlékmű, a Graphisoft Parkban. Most azonban váratlan dolog történt, egy magyar képzőművész, Weiler Péter villanyszámlát akasztott a szobor nyakába.

A kortárs alkotó Facebook posztjában arról beszélt, hogy “annyi érték született a kriptonak köszönhetően, de azért gondoljuk el, milyen áron.” Ebből kiderül, hogy nem tartozik a kriptopénzeket kategórikusan kritizáló, becsmérlő sokaság közé. Sőt, Weiler az egyik első magyar művész, aki NFT formájában értékesítette alkotásait néhány hónappal ezelőtt.

Bitcoin bányát ábrázol az első magyar képzőművészeti NFT

Igazi úttörő a piacon, festményeit fizikai formában, NFT-ként is megkapják a vásárlói. Erre a posztjában is utal, mondván, hogy “Vannak már most is energia takarékos, tiszta NFT megoldások, és a jövőben biztosan erre megy a világ. Én pont ilyen meggondolásból használom a Tezos NFT technológiát.”

Mindezek mellett úgy érzi, a Bitcoin-hálózat enegiaigénye mellett azért nem lehet elmenni szó nélkül, így egy játékos formában, ráadásul jótékony céllal közelíti meg a problémát:

“Mivel megjött a tél, és az energia árak is folyamatosan emelkednek azt gondoltam, hogy ezzel a gerilla akcióval akár jót is tehetnénk. Segítsünk azokon, akiknek nincs fedél a fejük felett. Az akcióról készült videót NFT formájában árverezzük el, és a teljes bevételt a Menhely alapítványnak ajánlom fel. A licit elindult, segíts a hajléktalanoknak túlélni a téli hideget.”

A számla maga “first notice”-ként jelenik meg a performanszban, első figyelmeztetésről van szó egyelőre, így a késedelem kapcsán nincs még miért aggódnia Satoshinak. Ami a pontos összeget illeti, az már kissé más tészta, 18 894 650 000 dollár szerepel a csekken ugyanis, ez mai árfolyamon 6,162773 billió forint, és még 517 250.

Figyelemmel kísérjük az aukciót, be fogunk számolni az eredményéről! Addig is, ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img