Újabb rekordot döntött a bitcoin kereskedési forgalom, de jobb lett volna, ha nem teszi

spot_img

Tegnap még annak örültünk, hogy hétfőn minden idők legnagyobb forgalmú kereskedési napján mutatott növekedést a bitcoin. Sajnos csak egyetlen nap kellett hozzá, hogy egy újabb, ám ezúttal negatív rekordot állítsunk be.

A hétfői 439 000 bitcoinos forgalmú emelkedés után kedden 593 000 bitcoinos forgalom mellett esett a BTC árfolyama.

A tegnapi volt a legnagyobb kriptotőzsde eddigi messze legforgalmasabb napja

Habár a kedd is bíztatóan és erőteljes növekedéssel indult, de a hagyományos amerikai tőzsdék délutáni nyitása után kezdődő eladási hullám a kripto piacra is átterjedt.

A történteknek köze lehetett az európába tartó tenger alatti gázvezetékek megrongálásához, ami szakértők szerint lehet hogy még jövőre is lehetetlenné fogja tenni, hogy a háború helyzetétől függetlenül Oroszországból Németország felé bármiféle szállítás történhessen.

A hírre ismét emelkedni kezdett a földgáz ára és gyengülni kezdett az euró, amivel a dollár erősségét mutató index is újabb magasságokba törhetett.

Amíg a dollár lendülete nem csillapodik, a tőzsdék sem számíthatnak túl sok jóra, mert a befektetők a kockázatosabb befektetések helyett inkább a jól teljesítő valutában parkoltatják pénzüket. Az USD utoljára 20 éve mutatott ilyen erősséget, akkor a 121-es szintig emelkedett, jelenleg 114.5-nél jár. A mutató erejét több mint 50%-os súlyozással a dollárnak az euró ellenében mutatott erőssége határozza meg.

A hagyományos piacok tegnap a júniusban elért eddigi éves mélypontjuk alá is benéztek és habár sikerült végül egy kicsivel felette zárniuk, jelenleg csak egy hajszál választja el őket egy újabb, masszívabb lejtmenettől.

Ha a tőzsde borulni fog, sajnos szinte biztosra vehető, hogy a kripto piac is új mélypontra kerül. A következő 3 nap ebben a tekintetben kulcsfontosságú lesz, a dolgok alakulását a napi hírek mellett több előre bejelentett esemény is befolyásolhatja.

Ma délután 16:15-kor az amerikai jegybank elnöke tart rövid sajtótájékoztatót, holnap délután 14:30-kor az amerikai GDP statisztikák kerülnek bejelentésre, pénteken 14:30-kor pedig az infláció alakulásának szempontjából fontos, és az amerikai jegybank által is közelről figyelt fogyasztói árindex (PCE) számait hozzák nyilvánosságra. Ezek az ismétlődő események az elmúlt hónapok során többször okoztak már nagyobb kilengéseket az árfolyamokban.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img