DeFi Analytics – decentralizált pénzügyi honlapok a piackutatáshoz

spot_img

A DeFi (Decentralized Finance) egy kifejezés a blokkláncra épülő pénzügyi eszközök egy csoportjára. A pénzügyi folyamat lényege, hogy bárki, akinek internet hozzáférése van, kölcsönadhat, kölcsönözhet és bankolhat közvetítő igénybevétele nélkül. A DeFi a blokklánc és a decentralizált webes tér egyik leggyorsabban növekvő területe.

A DeFi eszközök a legkülönbözőbb felhasználási esetek széles skáláját kínálják, beleértve a DeFi analitikát, kereskedési eszközöket, szűrő eszközöket, követési eszközöket, likviditás elemzést, portfólió nyomonkövetést, statisztikákat és még sok mást.

Minden kriptopénz befektetőnek (legyen az hodler vagy kereskedő) más-más stratégiája van és más-más portfólióval rendelkezik. Fontos odafigyelni a piac változásaira, így a DeFi változásaira is, ezért a legtöbb befektetőnek szüksége van DeFi elemző eszközökre, amelyek valós idejű betekintést kínálnak a kripto eszközökbe.

Íme néhány ingyenes DeFi weboldal, amely fontos szerepet tölthet be a DeFi piackutatásban.

CoinLobster

A CoinLobster, az alkalmi kereskedők számára egyszerű, tiszta és könnyen használható valós idejű kombinált DeFi piaci adatokat kínál. Valós idejű analitikus adatokat szolgáltatnak a DeFi blokklánc tranzakciókról, címekről és valutákról, a kereskedési volumenről, egyszerűen beírva a keresősávba a párt.

  • Előnyök: teljesen ingyenes, több DeFi tőzsdéről származó kombinált adatok egy oldalon, valós időben látja a tőzsdei tevékenységet
  • Hátrányok: nincs fejlett grafikonkészítési funkció

Dune Analytics

A Dune Analytics egy blokklánc adatelemző vállalat, amely globális, valós idejű platformot biztosít a láncon belüli adatelemzéshez. Ez magában foglalja a diagramok, a táblázatok, az adatok vizualizációját.

A felhasználók rákereshetnek egy adott tranzakcióra, nyomon követhetnek egy bizonyos címet, kiválaszthatnak egy időintervallumot, lehívhatóak az összes olyan típusú blokkok, ahol egy bizonyos típusú tranzakciók történtek.

  • Előnyök: a felhasználók egyéni lekérdezéseket és sablonokat hozhatnak létre a blokkláncból származó adatok megjelenítéséhez. Csak az Ethereum, a Matic, az Optimism és az xDai adatai ingyenesek
  • Hátrányok: a weboldalon nehéz navigálni, a felhasználók egyszerre csak 3 lekérdezést futtathatnak ingyenesen

Messari

A Messari egy kripto adat aggregátor a haladó kereskedők számára, akik adatelemzéssel szeretnének mélyebb betekintést nyerni a piacról. A Messari leghasznosabb funkciója a kutatási és szűrőeszköz, ami 24,99 dollárba kerül havonta.

  • Előnyök: fejlett adattérképezés és elemzés, különböző metrikák minden coinhoz
  • Hátrányok: első pillantra nehezen használható, korlátozott funkciók az ingyenes felhasználók számára

DappRadar

A DappRadar a világ dApp áruházaként ismert, amely több mint 3000 alkalmazást tartalmaz. A platformon keresztül lehet keresni, követni DeFi, NFT és kripto alapú játékalkalmazások területén.

Az Industry Pulse oldalon átfogó dApp iparági áttekintés található, amely 24 óránként frissül a piacon, a DappRadaron keresztül elérhető okosszerződések, dApp-ok és protokollok számáról.

  • Előnyök: ellenőrizni lehet a kedvenc dApp-ok rangsorát, a DeFi makrotrendeket, teljesen ingyenes
  • Hátrányok: tranzakciókkal kapcsolatos korlátozott mennyiségű adat

Bloxy

A Bloxy a blokklánc valós idejű adatairól és részletes token statisztikáról készít jelentéseket.

  • Előnyök: hasznos adatok a blokkláncon történő kereskedésekről
  • Hátrányok: gyenge grafikonok és diagramok a vizuális elemzéshez, lassan frissül, API fizetős előfizetés

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/coinmonks, dappradar, fabrick/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img