Mi az a play-to-earn – 2. rész

spot_img

Nagyon úgy néz ki, hogy 2022 a P2E játékokról fog szólni. Nemrég nyitottuk meg mi is discord szerverünkön a #play-to-earn szobát, ahol a blokklánc játékokat beszéljük ki. Hamarosan új csapattal fog bővülni a Kripto Akadémia, aminek keretében szeretnénk felépíteni az ország legnagyobb play-to-earn játékos csoportját. Az előző részben áttekintettük mi az a play-to-earn és hogyan működnek ezek a játékok. A mostani részben megnézzük hogyan biztosítja a blokklánc technológia a play-to-earn játékokban lévő tárgyak egyediségét és vajon mennyi bevételre számíthatsz. Lássuk!

Hogyan biztosítja a blokklánc technológia a play-to-earn játékokban lévő tárgyak egyediségét?

A play-to-earn nem új keletű dolog. Számos online játék (általában MMORPG-k) létezik fiat pénz alapú aukciós piacterekkel. A kriptovaluta alapú játékok esetében a különbség az, hogy ezek a valuták és tárgyak különböző blokkláncokon léteznek. Egy blokklánc számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyekkel könnyen bizonyítható a tulajdonjog, a legitimitás és a ritkaság.

A blokklánc hálózatra úgy is gondolhatsz, mint egy megváltoztathatatlan adatbázisra. Ezt az adatbázist számítógépek (felhasználók) elosztott hálózata tartja fenn, amelyek mindegyike a blokklánc adatainak egy-egy példányát birtokolja. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag lehetetlen megváltoztatni, másolni vagy törölni ezeket a blokklánc adatokat.

Ezeket a játékokat már eleve úgy lehet fejleszteni, hogy megakadályozzák a csalást vagy a korrupciót, például a tárgyak duplikálását és más, a hagyományos játékokban gyakori exploitokat. Egy játékbeli tárgy értékének döntő része a ritkasága. Ha egy tárgy egyedi, nincs mód arra, hogy valaha is lemásolják a blokkláncon. A játékbeli tárgyak valódi értékének megteremtéséhez járul hozzá a blokklánc technológia.

Mennyi bevételre számíthatsz?

Az online játékok nem jutalmazzák pénzzel a felhasználót. Ezzel szemben a P2E játékokra sokan gondolnak úgy, mint megélhetési forrás, különösen a fejlődő országokban.

A farmolás egyenletes bevételi forrást biztosíthat, ahol a jövedelmed arányos a képességeiddel és a játékidőddel. Ez a gazdálkodási módszer népszerűnek bizonyult a Fülöp-szigeteken, ahol például az Axie Infinity még a munkanélküli segély alternatívájává is vált. A játékosok havi 200 és 1000 dollár (USD) közötti összeget kereshetnek az SLP farmolásával, a piaci ár és a játékidő függvényében. A farmolásból származó juttatások jellemzően alacsonyabbak, mint az NFT lényekkel és tárgyakkal való kereskedés, de sokkal biztonságosabb mindazok számára, akiknek rendszeres jövedelemre van szükségük.

Az olyan játékokkal, mint az Axie Infinity, még az NFT-ket (Axies) is felhasználhatod újak tenyésztésére. Azonban nem tudod pontosan megjósolni az újonnan tenyésztett Axie értékét. 2020. november 7-én  a legdrágábban eladott Axie 131 970 dollárért kelt el, és most 3000 ETH-ért jegyzik. Bár ezek a számok csábítóan hangzanak, a play-to-earn játékokból származó NFT-k véletlenszerű természetük miatt, nehéz megjósolni akár egy átlagos jövedelmet is. Folytatjuk!

Nemrég megnyitottuk a #play-to-earn szobát a Discord szerverünkön. Gyere és csatlakozz hozzánk, beszélgessünk a játékokról. Gyakran kéz a kézben járnak a play-to-earn játékok az NFT-kel. A hagyományos NFT-kel kapcsolatos kérdéseket, ötleteket, megbeszélni valókat továbbra is az #nft szobában találod meg.

Különböző metaverse és NFT projektek tokenjei a Binance felületén vásárolhatóak meg. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/binance academy, gamerbolt.com, tino group/

Mi az a play-to-earn – 1. rész

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img