Bányász csőd

spot_img

Múlt héten csütörtökön csődöt jelentett az egyik legnagyobb észak-amerikai bitcoin bányász- és adatközpont szolgáltató vállalat a Compute North.

A cég a Chapter 11 szerinti csődvédelmi eljárást nyújtott be maga ellen Texas déli körzetének csődbíróságán. A bejelentés szerint 500 millió dollárral tartozik legalább 200 hitelezőnek. A cég vezérigazgatója, Dave Perrill lemondott, de továbbra is az igazgatóságban marad.

A minnesotai székhelyű cég az eljárás szerint továbbra is működni fog, de egy teljesen új vállalatirányítási program kidolgozásán dolgozik, hogy folytathassa a hitelezők törlesztésére vonatkozó kötelezettségeit. A Compute North a dokumentumok szerint 100 és 500 millió dollár közötti becsült vagyonnal rendelkezik.

“A cég Chapter 11 eljárást kezdeményezett, hogy lehetőséget biztosítson a vállalat számára az üzleti tevékenység stabilizálására és egy átfogó szerkezetátalakítási folyamat végrehajtására, hogy továbbra is ki tudjuk szolgálni ügyfeleinket és partnereinket, valamint elvégezhessük a szükséges beruházásokat stratégiai céljaink eléréséhez” – áll a Compute North CoinDesk-nek küldött nyilatkozatában.

A vállalat még 2017-ben egyszerű kriptobányászként indult, mielőtt más bányász ​​cégeknek nyújtott volna tárhelyszolgáltatást. Az év elején Texasban, helyi szabályozási eljárások miatt késett a legnagyobb bányász ​​létesítményének a megnyitása, ami valószínűleg rontotta a bányász jövedelmezőségi mutatóját.

A Compute North ügyfelei közé tartoznak a Marathon Digital (MARA) és a Compass Mining kriptobányász óriások. Mind a Marathon, mind pedig a Compass Mining azt írta ki Twitter falára: “nem számítanak arra, hogy a Compute North csődbejelentése hatással lenne üzleti tevékenységükre“.

Nagyobb szerződéses partnerei között szerepel a Hive Blockchain (HIVE), a szingapúri székhelyű Atlas Mining, a kínai The9 bányász, a BitNile Holdings (NILE), a Bit Digital (BTBT) és a Sphere 3D (ANY). 

A medvepiac beköszöntével a bányászok küzdenek a túlélésért. A bitcoin csökkenő ára, a növekvő energiaköltségek, a bitcoin bányászat rekord magas nehézsége, valamint a tavalyi évben megkezdődött nem túl szerencsés bányászati eszközök finanszírozása úgy néz ki most gyűrűződik be a nagyobb bányászoknál is. 

A bejelentés valószínűleg negatív hatással lesz az iparágra. A Compute North az egyik legnagyobb adatközpont szolgáltató a bányászok számára és számos üzletet kötött más nagyobb bányász ​​vállalatokkal. Medvepiac ellenére, azonban láthatunk pozitív példát is a  bányászok körében, például a CleanSpark-tól, hiszen hatékony eszközkezeléssel és körültekintő energiastratégiával negatív piaci körülmények között is lehet felvásárlásokat és bővítéseket kivitelezni. 

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Újabb hitelezési alap indul bitcoin bányászoknak

/analytics drift, cointelegraph, decrypt, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img