Újabb hitelezési alap indul bitcoin bányászoknak

spot_img

Bő egy hónappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a Bitmain és az Antpool a szingapúri székhelyű Antalphával együttműködve kedvezményes hiteleket kínál bányászoknak. A bányász kintlévőségek összege nem kevés, augusztus elején közel 4 milliárd dollár volt. 

Legutóbb az Icebreaker Finance és az egyik legnagyobb DeFi hitelezési platform, a Maple 300 millió dolláros alapot indított bitcoin bányászok számára. Az alap 12-18 hónapos futamidejű és 15-20 százalék közötti kamatozású kölcsönöket fog nyújtani bitcoin bányász és digitális infrastruktúra szolgáltató vállalatoknak Észak-Amerikában, Kanadában és Ausztráliában – áll a Maple keddi közleményében.

“A medvepiac miatt a hitelezők óvatosabbak lettek, pedig a bányászok alapvető szerepet játszanak a kripto ökoszisztéma és a helyi gazdaságok növekedésében. Büszkék vagyunk arra, hogy egy új finanszírozási megoldással segítjük az ágazatot” – mondta Sidney Powell, a Maple Finance vezérigazgatója és társalapítója.

A vállalat a “hatékony eszközkezeléssel és körültekintő energiastratégiákkal” rendelkező bányász cégeket célozza meg. Kizárólag teljesen fedezett hiteleket kínálnak, fiat vagy digitális eszközökkel fedezve, de magába foglalja például a bányász hardvereket, az áramátalakítótól az egyéb más fizikai eszközökig szinte mindent.

“A piac mostanra ébredt rá, hogy az ASIC alapú finanszírozás nem megfelelő, az ASIC bányászgépek értékének ingadozása miatt. Ehelyett változatosabb biztonsági csomagra van szükség” – mondta Glyn Jones, az Icebreaker Finance vezérigazgatója és alapítója.

Jones az Icebreaker év eleji megalapítása előtt a Deutsche Bank és a Standard Chartered Bank ügyvezető igazgatója, valamint az ANZ vezérigazgatója volt.

Bitcoin sell-off

A nyár elején a legnagyobb bitcoin bányászok közül többen is kénytelenek voltak eladni bitcoin állományuk nagy részét, mivel a BTC értékének csökkenése nyomást gyakorolt a bitcoin alapú hitelekre is.

Vannak azonban olyan vállalatok, amelyek a mai napig tartják a bányászott bitcoin mennyiségüket. A Bitfarms 3000 BTC-t adott el még júniusban, hogy visszafizesse a Galaxy 100 millió dolláros bitcoinfedezetű hitelét, míg az Argo 637 BTC-t, a CleanSpark pedig 328 BTC-től vált meg eddig.

A Core Scientific júniusban 7202 bitcoint adott el. A tranzakció akkoriban körülbelül 167 millió dollárt jelentett és szinte az egész kibányászott BTC állományát érintette a cégnek. Hivatalos közleményükben azt nyilatkozták, hogy az eladásokból származó pénzt a berendezések kifizetésére, további adatközpont kapacitásokba történő tőkeberuházásokra és az adósság ütemezett törlesztésére fordítják.

“Azon dolgozunk, hogy megerősítsük mérlegünket és növeljük a likviditásunkat, hogy megfeleljünk ennek a kihívásokkal teli környezetnek” – mondta akkor Mike Levitt vezérigazgató.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

A Bitmainhez kötődő kriptohitelező mentőövet dob ​​a bányászoknak

/the block, maple, icebreaker finance/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img