Megszerezte a hatóságok engedélyét Hollandiában a Coinbase 

spot_img

A Coinbase sikeresen regisztrált a Holland Központi Banknál (De Nederlandsche Bank) – jelentette be a vállalat csütörtökön. A hivatalos regisztrációt követően a kriptováltó ezentúl termékeit és szolgáltatásait teljes szabályozási jóváhagyással kínálhatja Hollandiában.

A Coinbase ezzel felkerült a központi bank nyilvántartásában szereplő több mint 30 kriptodeviza váltó listájára, az OKCoin és a Bitstamp mellé. A Coinbase Europe Limited és a Coinbase Custody International kripto szolgáltatóként szerepel a DNB nyilvános nyilvántartásában.

Júliusban a váltó megkapta az engedélyeket az olasz szabályozótól, az Organismo Agenti e Mediatori-tól. A tőzsde olyan országokban tervezi még a regisztrációt, mint Spanyolország és Franciaország.

A legfrissebb bejegyzés szerint a kriptotőzsde már csaknem 40 európai országban szolgálja ki ügyfeleit Írországtól kezdve, az Egyesült Királyságban és Németországban található irodáin keresztül. 

“A további regisztrációk vagy engedélykérelmek folyamatban vannak a helyi előírásoknak megfelelően” – közölte a cég.

A Coinbase globális terjeszkedése során számos problémával szembesült. A kriptotőzsde 2022-ben két egymást követő negyedévben jelentős veszteségeket könyvelhetett el, ami a második negyedévben 1,1 milliárd dollárt tett ki. Ez volt a legnagyobb vesztesége azóta, hogy 2021 áprilisában bevezették részvényeit a Nasdaq tőzsdére. A kiadások csökkentése érdekében júniusban alkalmazottainak 18%-át bocsátotta el.

Júliusban az amerikai hatóságok letartóztatták a Coinbase egykori menedzserét bennfentes kriptokereskedelem vádjával. További két perben, szintén az Egyesült Államokban, azzal vádolják a kriptováltót, hogy megtévesztő állításokat fogalmazott meg üzleti gyakorlatával kapcsolatban.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

A Ledger és a Coinbase egyesíti erőit

/the block, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img