75%-kal esett vissza a Coinbase profitja

spot_img

Durván visszaesett a Coinbase bevétele és részvényeinek értéke miután kikerült a harmadik negyedéves üzleti jelentésük.

A Coinbase 1,24 milliárd dollár bevételt könyvelt el a legutóbbi negyedévben, ami elmaradt az elemzők által projektált 1,61 milliárd dolláros bevételtől. A cég nettó profitja viszont óriásit esett vissza, mindössze 406 millió dollár lett az előző – második negyedéves –  1,6 milliárd dolláros profithoz képest. Ez közel 75%-os visszaesés. Az elemzők predikcióit még így is megverte, mivel a FactSet 380 milliós profitot jósolt nekik.

Ezzel együtt a Coinbase részvényeinek az ára is beesett, már a piacok nyitása előtt: 357 dollárról 320 dollárra. Jelenleg már 338 dolláron kereskedik.

A Coinbase a hosszú távú tervei kapcsán történt előrelépések hangoztatásával próbálja meg visszanyerni a befektetők bizalmát:

  • A havi aktív felhasználók közel fele már használta a Coinbase egyéb szolgáltatásait is, mint a Stakinget, az Earn-t, vagy a bankkártyát.
  • Ezek az egyéb szolgáltatások 41%-ot tudtak nőni. Ez a termékpaletta diverzifikációjának sikere.
  • A cég jó ütemben halad az olyan új termékek fejlesztésével, mint amilyen az NFT Marketplace. De javában készül az a szolgáltatás is, aminek segítségével a munkaadók egyszerűen tudják az alkalmazottak bérét a Coinbase számlájukra küldeni.
  • A Coinbase végre leült tárgyalni a tőzsdefelügyelettel és Brian Armstrong CEO ezt nagyon produktívnak nevezte. A legutóbbi hírek szerint a SEC az USDC hitelprogram leállítását szerette volna elérni. Egyelőre részletek nem derültek ki a tárgyalás eredményességéről.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img