Fura dologból cool lett a kripto, hála az NFT-nek – mondta VISA vezetője

spot_img

Cuy Sheffield, a VISA kripto ügyekért felelős vezetője szerint kriptopénzekbe befektetni sokkal „coolabb” lett, amióta berobbantak az NFT-k.

Sheffield a szingapúri Fintech Festival-on beszélt tapasztalatairól. Megjegyezte, hogy rengeteg új ember érkezik a kriptóba, ráadásul az NFT-k felfutásának hála olyan új csoportokat is megtudott szólítani a szektor, akik eddig nem volt kifejezetten célközönség: művészeket, zenészeket és más kreatívokat.

„Ha régen kriptopénzbe fektettél, akkor fura voltál. […] Mostanra a kripto átment a kultúrába és lassan cool dolog lesz.”

Sheffield megosztott néhány újszerű elképzelést is. Szerinte a szórakoztatóipar és az NFT technológia keveredésével a kriptopénzes tárcák egyfajta szuperalkalmazásokká fejlődhetnek, ahol a felhasználók a saját érdeklődési körükhöz mérten új tartalmakat is felfedezhetnek  és részesülhetnek a kultúra termékeiből. Vagyis a tárcák túlnőhetnek azon, hogy pusztán tárolásra szolgáljanak.

A VISA kriptoért felelős igazgatója régi NFT rajongó. Ő vette rá a céget, hogy megvegyék a #7610-es számú CryptoPunks NFT-t még augusztusban, közel 50 ETH-ért. Akkor Sheffield azt mondta, hogy ezzel a nagyívű vásárlással szerették volna feltérképezni, hogy egy globális vállalat hogyan tud vásárolni és tárolni NFT-t és hogyan tudja kihasználni azt. Sheffield arra is tett utalást, hogy a jövőben a VISA akár egy NFT-khez kapcsolódó szolgáltatást is indítana.

A szingapúri rendezvényt a helyi monetáris hatóság hozza tető alá minden évben. Az idei esemény a Web 3.0 témája köré szerveződött és a fintech- és technológiai óriások (MasterCard, VISA, Microsoft, Ant Group, Tencent) is képviseltették magukat. Érdemes megemlíteni, hogy a monetáris hatóság igazgatója azzal nyitotta meg a rendezvényt, hogy az okos szerződések és a tokenizálás fontosságát hangsúlyozta.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img