A kiskereskedelemre fog fókuszálni a szingapúri CBDC

spot_img

A Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) a Project Orchid kezdeményezés keretében felgyorsította a kiskereskedelmi felhasználásra szánt központi banki digitális valuta (CBDC) kutatását és fejlesztését.

Ravi Menon, a MAS ügyvezető igazgatója szerint a szingapúri lakossági CBDC-t magánszervezetekkel karöltve fogják kifejleszteni, amely “a mai bankjegyek és érmék digitális megfelelője lenne”.

A szingapúri FinTech Fesztiválon tartott beszédében Menon kiemelte a lakossági CBDC-k előnyeit a gyorsabb és biztonságosabb online tranzakciók elősegítésében és a befogadó fizetési ökoszisztéma kiépítésében.

“A kripto alapú tevékenységekkel alapvetően a jövőbe történő befektetésről van szó, amelynek formája jelenleg még nem világos”.

Úgy véli továbbá, hogy egy házon belüli lakossági CBDC létrehozása csökkentheti a magánforgalomban kibocsátott stabilcoinokkal vagy külföldi CBDC-kel való kereskedéssel járó befektetési kockázatokat:

“A MAS által kibocsátott digitális szingapúri dollár, amely megfelel a digitalizált gazdaság igényeinek, csökkentheti ezt a kockázatot. A lakossági CBDC kibocsátása azonban nem egyszerű döntés.”

A MAS korábban Project Ubin néven kísérletezett a nagykereskedelmi CBDC-kel, amelynek célja a határokon átnyúló fizetések különböző felhasználási eseteinek azonosítása volt. A kezdeményezés keretében elindult a Partior, a DBS Bank, a JP Morgan és a Temasek által közösen létrehozott blokklánc alapú bankközi elszámolási és kiegyenlítési hálózat.

További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/cointelegraph, the straits times/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img