Ma mindenki a Coinbase-re figyel

spot_img

Magyar idő szerint a kora délutáni órákban fog sor kerülni a Coinbase részvények (COIN) kibocsátására. Az első kripto tőzsde Nasdaq-ra való bekerülése fontos mérföldkő az egész iparág számára.

Habár az elmúlt hetekben a piac 100 milliárd dollárra becsülte fel a tőzsde várható értékét, mára virradóra már két egészen eltérő számmal kalkulálnak a szakértők:

  • A Nasdaq hivatalos listaára 250 dollár/részvény lesz, a kereskedés tehát erről az értékről fog elindulni. Ez 65.3 milliárd dolláros piaci értéknek fog megfelelni.
  • Ezzel szemben létezik egy nem hivatalos árfolyam is, amivel egyes piacokon már előzetesen is kereskednek a Coinbase részvényeivel. Ez olyan igérvények (IOU-k) alapján történik, amiket a listázás után valós részvényekre fognak átváltani. Az IOU piacokon 1 részvény jelenleg 590 dollár körül mozog, de az éjszaka folyamán 660 környékén is járt, ami 150 – 170 milliárd dollár körüli piaci részesedést jelentene.

Akármelyikhez lesz közelebb a valós árfolyam, a Coinbase tőzsdére kerülésével immár tagadhatatlan, hogy a kripto mint önálló iparág létezik és óriási potenciál rejlik benne. Ha a középútnak tekinthető 100 milliárdos piaci értékkel számolunk, akkor a Coinbase, mint kripto tőzsde már önmagában nagyobb lehet, mint a Nasdaq (25 milliárd dollár) és a világ legnagyobb tőzsdéjének számító New York-i értéktőzsde (66 milliárd dollár) együttes értéke.

A listázás végkimenetele nagy valószínűséggel hatással lesz majd a teljes kriptopiacra is. Ha a Coinbase részvények árfolyama növekedni fog és az előzetesen becsült 100 milliárd dollár fölé emelkedik, akkor szinte biztos, hogy további zöld napoknak nézhetünk elébe. Ebben az esetben a tőzsdei tokenekre kifejezetten érdemes lehet majd odafigyelni, de persze a bitcoin árfolyamában is tükröződhet a pozitív piaci hangulat. A vezető kriptovaluta árfolyama egyébként az elmúlt órákban ismét újabb rekordot ért el és 63 000 dollár fölé emelkedett.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img