Havonta 4 millió új felhasználó regisztrál a legnagyobb amerikai kriptotőzsdére

spot_img

Tegnap olvashattatok arról, hogy az április 14-én 100 milliárd dollár összértékű részvénykibocsátásra készülő Coinbase miért nem tekinthető túlértékeltnek. A néhány órája még még csak becsült számokkal dolgozó elemzés mostanra megerősítést nyert, a legnagyobb amerikai kritpotőzsde ugyanis azóta közzétette az első negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amiben néhány egészen elképesztő statisztikai adat is szerepelt.

  • A Coinbase 56 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, akik közül havonta átlagosan 6.1 millió hajt végre legalább 1 tranzakciót. Az 56 milliós szám több, mint bármelyik amerikai bank ügyfeleinek a száma (kivéve a JPMorgan-t).
  • Január óta 13 millió (vagyis havonta átlagosan 4.3 millió) új felhasználó regisztrált az oldalra.
  • A Coinbase-en tárolt kriptopénzek összértéke március végén elérte a 223 milliárd dollárt, ami azt jelenti, hogy a teljes kripto piac 11.3%-át náluk helyezték letétbe. Ebből 122 milliárdot az intézményes ügyfelek számláin tárolt vagyon tett ki.
  • Az tőzsde az idei év első 3 hónapjában 335 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, amiből a bevételük 1.8 milliárd dollár, adózott nyereségük 730 – 800 millió dollár körül alakult. Ez időarányosan nagyjából ugyanannyi,  mint az USA és egyben a világ legnagyobb hagyományos tőzsdéinek is számító New York-i tőzsde, Nasdaq, CME és CBOE első negyedéves nyereségei.

A fentiek alapján teljesen egyértelmű, hogy jelenleg óriási az érdeklődés a kriptovaluták iránt és azoknak a pénzintézeteknek, akik nem akarnak  lemaradni az ügyfelekért folytatott versenyben, lépéseket kell tenniük az ezeket támogató szolgáltatások bevezetésére.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a YouTube-on is.

A Morgan Stanley belép a kriptopiacra

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img