A Morgan Stanley belép a kriptopiacra

spot_img

A Morgan Stanley lesz az első nagyobb amerikai bank, ami bitcoin befektetési lehetőséget fog kínálni az ügyfeleinek. Egy ma délután kiszivárgott belső tájékoztató alapján a pénzintézet 3 alaphoz kínál majd hozzáférést, melyek közül kettőt a szélesebb körű kriptopénzes befektetésekben utazó Galaxy Digital, egyet pedig a bitcoinra fókuszáló NYDIG fog felügyelni.

Az USA legnagyobb bankjai

A bank egyelőre csak a gazdag, kétmillió dollárnál nagyobb letéttel rendelkező kliensek számára fogja lehetővé tenni a kriptós befektetésekben való részvételt, amihez egy 6 hónapnál régebben megnyitott bankszámlával is rendelkezni kell. További feltétel, hogy a náluk elhelyezett pénz legfeljebb 2.5%-át lehet majd ilyen célokra felhasználni.

A NYDIG bitcoin alapjába 25 000 dollár, a Galaxy Digital által felügyelt kripto alapokba viszont ötmillió dollár lesz a minimum beszálló. A szolgáltatást várhatóan áprilisban fogják hivatalosan is elindítani, miután befejeződött az új üzletághoz átvezényelt dolgozók betanítása.

Ma reggel számoltunk be arról, hogy a NYDIG alapítója egy hétfőn adott interjú során elárulta, hogy tudomása szerint a következő hetekben több amerikai vállalat is bejelentheti a belépését a kriptopiacra.

További hírekért és elemzésekért csatlakozz a Discord csatornánkhoz és kövess minket a YouTube-on is.

Napokon belül bitcoinnal kapcsolatos bejelentést tehet több amerikai vállalat

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img