A Bitmainhez kötődő kriptohitelező mentőövet dob ​​a bányászoknak

spot_img

A kínai Bitmain Technologies Ltd. már kilenc éve értékesít gépeket bányászoknak. Most az Antalpha iparági finanszírozóhoz fűződő kapcsolatai révén segít nekik talpon maradni a medvepiacon.

A Bitmain és az Antpool a szingapúri székhelyű Antalphával együttműködve kedvezményes hiteleket kínál bányászoknak. A bányász kintlévőségek összege nem kevés, közel 4 milliárd dollárnyi kölcsönről van szó. (Az Antpool a világ második legnagyobb bitcoin bányászpoolja.)

Az Antalpha, amely a Bitmaint és az Antpoolt “stratégiai partnerként” kezeli, a két cég saját adataiból fog kockázati értékeléseket elvégezni ügyfeleiről – mondta Max Liao, az Antalpha üzletfejlesztési ügyvezető igazgatója a Bloombergnek

A Bitmain volt az egyik legnagyobb haszonélvezője az észak-amerikai kriptobányászat boomjának, miután Kína 2021 májusában betiltotta a tevékenységet. A Luxor Technologies Corp. vállalat becslése szerint, a megrendelések és a rigek árai alapján a Bitmain, a bitcoin bányászhardver piacnak az oroszlánrészét birtokolja, bevételei tavaly akár a 5,6 milliárd dollárt is meghaladhatta.

“Az Antalpha finanszírozási termékek bevezetése stratégiai lépés a Bitmain számára” – mondta Ethan Vera, a Luxor Technologies operatív igazgatója.

Az Antalpha elkezdte felajánlani a bányászoknak a személyre szabott rulírozó hitelkeretet, amelyet csak közüzemi számlák kifizetésére lehet felhasználni. Vera szerint a kamatláb mindössze 6,6%, ami majdnem a fele a bányászok meglévő hiteleinek. Liao szerint az Antalpha hitelkeretének legmagasabb kamatlába 8,8%. A hitelkeret mögött a bányászok által előállított kibányászott eszközök állnak.

Az áram az egyik legnagyobb működési költség a bitcoin bányászok mérlegében. Vera szerint a bitcoin árfolyamának csökkenésével az energiaköltségek a bányászok bevételének akár a 40%-át is felemészthetik.

“Átvállaljuk az áramszámlákat és segítünk nekik csökkenteni ezt a kiadási terhet. Mindannyian azt feltételezzük, hogy ez a medvepiac is egyszer véget ér. Arra kell törekednünk, hogy mindenki átvészelje a telet.” – mondta Liao a Bloombergnek.

Az Antalpha egyes hitelei nem igényelnek margin callt és lehetővé teszi a bányászok számára, hogy késleltessék a Bitmain felé a bányász berendezések  törlesztését, valamint a megvásárolt eszközöket fedezetként is használhatják.

Az Antalpha vállalja ezeket a kockázatokat és kijelentette ez ügyben, hogy nemfizetés esetén hajlandó a társhitelező mögé állni az adósságbehajtás tekintetében. A Bitmain adatai alapján teljesítmény előrejelzéseket kalkulál és az Antpoolon keresztül nyomon tudja követni a bányászok hatékonyságát.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Nem sikerült eddig felülmúlni a tőzsdén jegyzett bányászoknak a bitcoin árfolyamát 2022-ben

/paperwriter, bloomberg, the business times/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img