ANKR: elindult a staking és befektetést kaptak a Binance-től

spot_img

Az Ankr egy, az ismertebb Web3 infrastruktúra szolgáltatók közül. Terméke fejlesztőknek szól, de röviden egy olyan háttérben futó protokollról van szó, ami összekapcsolja a decentralizált alkalmazásokat, tárcákat, valamint a kripto alapú játékokat azokkal a blokkláncokkal, amelyekre azoknak szükségük van.

A friss hírek szerint az Ankr befektetést kapott a Binance kockázati tőke társaságától, a Binance Labs-tól. A szakmai együttműködés nem most kezdődött a Binance és az Ankr között: az Ankr fejlesztői részt vettek a BNB Liquid Staking fejlesztésében, valamint az Erigon upgrade munkálataiban is.

A befektetett összeg nagyságáról nem kerültek nyilvánosságra információk.

A befektetést az RPC (távoli eljáráshívás modell) fejlesztésére, valamint a Web3 fejlesztői csomagok kiépítésére fogják felhasználni. Készülnek egy Liquid Staking Development Kittel, egy Web3 Gaming SDK-val, valamint egy Application Chains as a Service csomaggal. 

Az Ankr protokollja naponta több, mint hétmilliárd kérést fogad 18 különböző blokkláncon.

A Binance befektetése néhány nappal azután következett, hogy az Ankr nyilvánosságra hozta, hogy engedélyezte a stakinget az infrastruktúra szintjén.

A staking lehetővé teszi az ANKR-tulajdonosok számára, hogy letétbe helyezzék a tokenjeiket a csomópontok támogatására és jutalmakat szerezzenek. Az Ankr hálózatra érkező RPC forgalom kiszolgálásához a nodeoknak 100 000 ANKR-t kell letétbe helyezniük, ami biztosításként működik.

Az ANKR-tulajdonosok ezután stakelhetik a tokenjeiket a csomópontok támogatására, és jutalmakat szerezhetnek. A nodeokhoz érkező jutalmak 70%-a magához a nodehoz kerül, amelyet aztán elosztanak: 49%-ban a staking biztosítási alapba kerül és 51%-ban a node szolgáltatókhoz. A teljes összeg 30%-a az Ankr kincstárba kerül, ami felett az Ankr DAO gyakorolja az ellenőrzést.

A mai nap monumentális eredményt jelent az Ankr számára. Olyat, ahol egy centralizált infrastruktúra szolgáltatótól egy valóban decentralizált protokollá váltunk. 

  – mondta az Ankr marketingese a staking bevezetésével kapcsolatban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img