Érkezik a bitcoin trust fund a BlackRock-tól

spot_img

A BlackRock, ami 10 billió dolláros kezelt állományával a világ legnagyobb vagyonkezelője, elindította az első működő Bitcoin bizalmi vagyonalapját. A vállalat honlapján csütörtökön megjelent blogposzt szerint a bizalmi alap, amely először az amerikai székhelyű intézményi ügyfelek számára lesz elérhető, „a bitcoin teljesítményét igyekszik követni, levonva az alap költségeit és kötelezettségeit”.

“A digitális eszközök piacának meredek visszaesése ellenére még mindig jelentős érdeklődést tapasztalunk egyes intézményi ügyfelek részéről. Érdekli őket, hogy hogyan lehet hatékonyan és kedvező költségekkel hozzáférni ezekhez az eszközökhöz a segítségünkkel –

– írta a BlackRock.

A bejelentésre azután került sor, hogy a New York-i székhelyű cég a múlt héten összefogott Amerika legnagyobb kriptotőzsdéjével, a Coinbase-el, hogy a Blackrock intézményes ügyfelei számára hozzáférést biztosítson a kriptokereskedéshez és letétkezeléshez.

A Blackrock arról is írt, hogy ügyfelei elsősorban a Bitcoin iránt érdeklődtek, ezért esett a választásuk az első számú kriptopénzre, a többi kriptopénzzel szemben.

A vállalatnál viszonylag hamar eljutottak az első bitcoin trust fund elindításáig. A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink márciusban a befektetőknek írt jelentésében kijelentette, hogy felmérik a lehetőségét annak, hogy digitális eszközökkel kapcsolatos szolgáltatásokat kínáljanak az ügyfeleiknek. Júliusban a vezérigazgató nyilvánosságra hozta, hogy a BlackRock az USDC stabilcoint kibocsátó Circle-vel dolgozik együtt a letétkezelés fejlesztéséért. Azt is megjegyezte, hogy a BlackRock szorosan figyelemmel kíséri és tanulmányozza a kriptoszektort, beleértve a kriptoeszközöket, a stabilcoinokat, a szabályozott blokkláncokat és a tokenizálást.

Az Ark Invest vezérigazgatója, Cathie Wood szerint a BlackRock kriptóba való belépése miatt befektetői pénzek tömkelege áramolhat a Bitcoinba, ezzel jelentősen feltornázva annak árfolyamát. „Becsléseink szerint az illikvid kínálat körülbelül 14 millió darabot jelent a nagyjából 18-19 millió forgalomban lévő Bitcoinból. Számításaink szerint mindössze hárommillió egység igazán likvid. Tehát ha 1 billió dolláros keresletnövekedést látnánk, akkor az valószínűleg egy duplázódásnál is magasabbra hajtaná az árat.” mondta Cathie egy szombati videóban.

Barry Silbert, a Digital Currency Group, a Grayscale és a Coindesk alapítója és befektetője szerint a bizalmi alap létrehozásával megnyílt annak a lehetősége, hogy végre a központi bankok is bitcoinba fektessenek. A BlackRock egyébként is világszerte több központi banknak nyújt tanácsot vagy kezeli a befektetéseit.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img