Közös metaverzum védjegyeket jegyezne a Real Madrid és az FC Barcelona

spot_img

A medvepiaccal egyetemben a metaverzum körüli hájp és az NFT-k kereskedési volumene is csökkent, viszont világszerte a különböző brandek, vállalatok, vagy hírességek még mindig özönlenek a piacra, hogy levédessék készülő virtuális termékeiket.

Ezúttal az európai- és spanyol futball két gigásza, az FC Barcelona és a Real Madrid közös kriptopénz és metaverzum védjegykérelmet nyújtott be. A hírt az ismert metaverzum védjegyjogász, Mike Kondoudis közölte tegnap a Twitteren.

A két rivális augusztus 5-én nyújtotta be közös kérelmét a védjegyekre, amelyek a virtuális valóság játékokra, „nem letölthető virtuális ruházatra, lábbelikre és fejfedőkre” vonatkoznak, valamint letölthető blokklánc tranzakciókezelő szoftverekre, e-pénztárca szoftverekre és másra.

A két futballklub messze nem az első, aki csatlakozik az NFT- és metaverzum világhoz. Július elején a brit Crystal Palace futballklub védjegyet nyújtott be a címerére, amely kiterjed NFT-kre, kriptovalutákra, kriptotőzsdékre, virtuális ruházatra, sportruházatra és még sok egyébre.

Június elején az angol Premier League két védjegyet is bejegyeztetett az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál a nevére és az oroszlánfejes logóra, valamint a kupa grafikáira.

Egyéniben a legendás David Beckham áprilisban három védjegyet jelentett be, NFT-kre, digitális tokenekre, virtuális ruházatra és lábbelikre, valamint virtuális eseményekre vonatkozóan. Cristiano Ronaldo pedig nemrég exkluzív NFT partnerséget írt alá a Binance kriptotőzsdével, aminek keretében CR fémjelezte NFT-k fognak megjelenni a platformon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img