Bemutatta legújabb folyadékhűtéses ASIC bányászgépét a Bitmain

spot_img

A vezető ASIC bányászati eszközöket gyártó Bitmain, bemutatta legújabb bitcoin bányászgépét. Ennek a bányászgépnek a teljesítménye még nagyobb, mint a januárban bemutatott Antminer S19 Pro+ Hyd.-nek, amely 198 terahash/másodperc (TH/s) számítási kapacitással büszkélkedhet.

A legújabb Antminer S19 XP Hyd. modell szintén folyadékhűtéses ASIC és a cég szerint 255 TH/s teljesítményre képes, ami sokkal nagyobb, mint a mai csúcsgépek 100-112 TH/s-os teljesítménye. A folyadékhűtéses Pro+ hatékonysága 27,5 J/T, az XP egységeké 20,8 J/T.

Míg az S19 Pro+ Hyd. csak 2022 májusában lesz elérhető a nagyközönség számára, addig a legújabb 255 TH/s-os gépeket csak 2023 januárja és márciusa között fogják leszállítani.

Mindkét gép megvásárolható és megrendelhető a Bitmain weboldalán. A specifikációk szerint a vízhűtéses bányászokkal BTC-t, BCH-t és BSV-t is lehet bányászni, és mindegyik egység 5304 wattot fogyaszt falból. Egyetlen S19 XP Hyd. 19 890 dollárba, az S19 Pro+ Hyd. 15 048 dollárba kerül, de lehetőség van a nagy tételben történő megrendelésre is.

Mivel a nagyközönség számára még nem elérhetőek a fenti bányászok, jelenleg a csúcsgépek közé a MicroBT Whatsminer M30S++ és a Bitmain Antminer S19 Pro tartozik.

A Bitmain weboldalán megjegyzi, hogy a folyadékhűtéses bányászgépek teljesítménye a Bitmain egyedi gyártású konténereiben használhatóak ki a legjobban. A cég az Antspace HK3 nevű konténer egységeket 110 000 dollárért árulja, amelyekben 210 bányászgép fér el 1 megawatt (MW) teljesítménnyel.

További bányászattal kapcsolatos híreket, kereskedési elemzéseket és tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/bitcoin news, bitmain/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img