A Commonwealth Bank szerint a kripto már mainstream

spot_img

A legnagyobb ausztrál kereskedelmi bank a Commonwealth Bank, jelentős kriptoaktivitást tapasztalt az alkalmazásában azóta, hogy tavaly novemberben lehetővé tette a felhasználók számára a digitális eszközök vásárlását és eladását.

A Blockchain Australia ötnapos Blockchain Week konferenciájának első napján Sydneyben, a Commonwealth Bank blokklánc és digitális eszközökért felelős ügyvezető igazgatója Sophie Gilder elmondta, hogy a bank alkalmazásával kapcsolatos reakciók nagyon pozitívak voltak.

A bank még 2019-ben lépett be a kriptotérbe blokkláncon kibocsátott kötvényekkel. Az azóta eltelt időszakban jelentős lépéseket tett az országban a mögöttes technológia elfogadottsága terén.

A rendezvényen Gilder, valamint a Macquarie, a Visa és a JPMorgan számos más képviselője egyöntetűen úgy nyilatkozott, hogy a kripto termékekkel kapcsolatos üzleti döntéseiket ebben a „gyorsan fejlődő” környezetben nagyrészt a fogyasztói szokások vezérlik.

“Körülbelül 900 000 ügyfelünk utalt át pénzt kriptotőzsdékre az elmúlt két évben – mondta Gilder. Minden harmadik ausztrál rendelkezik valamiféle kapcsolattal bankunkkal. Az utalásokból már látjuk, hogy ügyfeleink aktívan jelen vannak a kriptotérben. A statisztikáink alapján azt mondhatjuk, hogy ez már mainstream.”

Gilder azt is elmondta, hogy bár a visszajelzések általában pozitívak voltak, a bank alkalmazásával kapcsolatban a legtöbb negatívum azoktól érkezett, akiknek még nem volt elérhető a pilot program.

A Commonwealth Bank még tavaly novemberben jelentette be, hogy elindítja kripto programját kiválasztott ügyfelei számára, amely lehetővé teszi számukra, hogy digitális eszközöket vásároljanak, eladjanak és tartsanak, közvetlenül a bank CommBank alkalmazásán keresztül. A decemberi indulás után a CommBank lett az első Ausztráliában, amely kriptotermékeket kínál közvetlenül az ügyfeleinek.

A tervezéshez és a letétkezelési szolgáltatáshoz a Gemini kriptotőzsdét és a Chainalysis blokkláncelemző céget hívták segítségül. Jelenleg 10 kriptoeszköz vásárolható meg az alkalmazásban, köztük a bitcoin és az ether.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/yelloblock, commonwealth bank/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img