A Binance együttműködik az oroszokkal – állítja egy ukrán váltó a Szenátus meghallgatásán

spot_img

Michale Chobanian, az ukrán kriptopénz váltó, a KUNA alapítója arról beszélt, hogy a Binance együttműködik az orosz kormánnyal, a szankciók ellenére is.

Az alapító a CoinDesk interjújában arról beszélt, hogy Changpeng Zhao-nak, a Binance vezérigazgatójának el kell végre döntenie, hogyan áll hozzá az oroszokhoz. „Nem csak az a problémám a Binance-el, hogy még mindkét országban működnek, hanem az is, hogy már a háború előtt együttműködtek az orosz kormánnyal. Amennyire én tudom ez az együttműködés még mindig tart” – állította.

Chobanian kijelentése messzire vezet. Egyrészt az ukrán kriptós közösség egy kiemelt alakjáról van szó – ő alapította az Ukrajnai Blokklánc Egyesületet, másrészt az amerikai Szenátus többek között pont az ő véleményét is kikérte illicit finanszírozás ügyében. Chobanian a múlt hét csütörtökön jelent Washingtonban, hogy a Szenátus bankolással foglalkozó bizottsága előtt meghallgassák szakmai véleményét a digitiális eszközök illegális finanszírozásban betöltött szerepéről. A meghallgatáson arról beszélt, hogy szerinte a Binance nem elég aggresszív az orosz kormánnyal szemben. A kijelenetései így az amerikai politika és ezáltal az egész világ szabályozóinak álláspontját is befolyásolja.

Chobanian nem tudott bizonyítékot felmutatni arra, hogy a Binance közvetlenül az orosz kormánnyal működne együtt. Sőt, még azzal is megvádolta őket, hogy a Binance 10 millió dolláros adománya – amit az ukrán kormánynak és a civilszervezetnek szánt, eltűnt és „senki nem tudja mi történt vele.”

Oroszország egy kulcspiac a Binance-nek, ezt pedig a Binance saját maga állítja. A világ legnagyobb tőzsdéje azt is leszögezte, hogy nem áll szándékában egyoldalúan kitiltani az orosz állampolgárokat, mivel a pénzügyi szankciók nem kifejezetten kripto-specifikus ügyek, ezért ez a lépés etikátlan lenne. A szankciókat viszont betartja és a szankcionált egyének ügyében továbbra is együttműködik a hatóságokkal. A Binance ebben a tekintetben pontosan ugyanúgy jár el, mint az összes többi bejegyzett, legálisan működő kriptopénz tőzsde.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img