Csúszik a salvadori bitcoin kötvény, de beszállhat a Binance is

spot_img

Csak a második, vagy harmadik negyedévben kerülhet sor az eredetileg március 15-20. közöttre tervezett, Salvador által jegyzett állami bitcoin kötvényének kibocsátására. Az állampapírból várt egymilliárd dolláros bevétel felét egy város alapjainak letételére, a másikat bitcoin vásárlásra fordítaná az ország.

A halasztásról szóló hírt az ország pénzügyminisztere jelentette be, aki szerint a kedvezőtlen piaci körülmények miatt döntöttek a csúsztatás mellett. Kommentárok szerint az orosz-ukrán háború kitörése és gazdasági hatásai fontos szerepet játszhattak a döntésben.

https://twitter.com/MilenaMayorga/status/1506654993193091076?t=2HeXKnNaV2Xjir7yocEAvQ&s=19

Ami azonban a salvadori terveknek újabb lendületet adhat, hogy tegnap megérkezett az országba CZ, a legnagyobb kripto tőzsde, a Binance vezetője, aki sajtóhírek szerint ma fog találkozni Salvador miniszterelnökével. Témájuk a kötvények kibocsátása, valamint a bitcoin helyi elfogadottságában adható segítségnyújtás lesz.

A látogatás kapcsán egy érdekes adat, hogy CZ vagyonát idén januárban 96 milliárd dollárra becsülték, amivel ő lehet a világ 11. leggazdagabb embere. Salvador éves GDP-je ezzel szemben csak 24.6 milliárd dollár, vagyis a Binance vezetője egymaga négyszer akkora vagyonnal rendelkezhet, mint amennyit az ország gazdasága egy év alatt képes előállítani.

CZ az elmúlt napokat Brazíliában töltötte, ahol szintén magas rangú tisztviselőkkel, többek között Sao Paolo és Rio de Janeiro vezetőivel egyeztetett. Rio-ban január óta 10%-os kedvezményre jogosult, aki bitcoinban fizeti be a város adóit.

A Binance kapcsán pedig még megjegyeznénk, hogy egy héttel az indulása után még továbbra sincs győztese a tőzsde Bitcoin gomb játékának, aminek a nyertese 1 BTC-vel fog gazdagodni.

Nyomj meg egy gombot és nyerj 1 BTC-t

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img