A Bitfarms után a Core Scientific is megvált bitcoin állományának nagy részétől

spot_img

A bányászipar óriási stressznek van kitéve, a bitcoinnal és a tőkepiacokkal együtt  gyengültek, a kamatlábak emelkednek és a gazdaság történelmi inflációval küzd. Az elmúlt havi jelentésekben több nagyobb bányászcég is bejelentette, hogy felhagy a kibányászott bitcoin tartásával, a kitermelt BTC egy részét eladja, hogy fedezni tudja működési költségeit. A bányász kapituláció elkezdődött.

Legutóbb a Core Scientific közölte júniusi jelentésében, hogy a mérlegében lévő teljes bitcoin állományának több mint 85%-ától megvált. Eddig a Bitfarms és a Core Scientific jelentette be hivatalosan is, hogy BTC egyenlegének jelentős részét értékesítette júniusban. Várhatóan ez a tendencia folytatódni fog más cégek esetében is.

“Azon dolgozunk, hogy megerősítsük mérlegünket és növeljük likviditásunkat, hogy megfelelhessünk ennek a kihívásokkal teli környezetnek. Június folyamán folytattuk az adatközpontok kapacitásának bővítését, a saját bányászati eszközeink darabszámának növelését és további kolokált bányászgépek telepítését ügyfeleink számára – mondta Mike Levitt, a Core Scientific vezérigazgatója.”

Adatközpontok és saját részre történő bányászat

A vállalat tulajdonában lévő és az általa üzemeltetett adatközpontok Georgiában, Kentuckyban, Észak-Karolinában és Észak-Dakotában a várakozásoknak megfelelően működnek. Texasban és Oklahomában 2022-ben jelentős fejlesztéseket terveznek.

A hónap végén a cég több mint 180000 darab ASIC bányászt üzemeltetett adatközpontjaiban, ami 17,9 EH/s-ot jelent.

A Core Scientific júniusban saját részre 1106 bitcoint termelt, átlagosan 36,9 bitcoint naponta, ami enyhe növekedést jelent az előző hónaphoz képest. A napi termelés június folyamán mintegy 14%-kal nőtt, a június 1-jei 34,8 bitcoinról június 30-án 39,8 bitcoinra.

A hónap végén a társaság saját részre 10,3 EH/s sebességű, körülbelül 103000 ASIC-ból álló bányászflottát üzemeltetett. A cég arra számít, hogy a következő hat hónap során további 70000 bányászgépet tud üzembe helyezni telephelyein, amelyek költségeinek körülbelül 90%-át már kifizette.

Júniusi hónap végén a saját részre történő bányászat a cég adatközpont kapacitásának körülbelül 57%-át tette ki.

Kolokációs szolgáltatások

A saját bányászati flottán kívül a Core Scientific 2022. június 30-án adatközpont kolokációs szolgáltatásokat és üzemeltetési támogatást nyújtott mintegy 79000 ügyfél tulajdonában lévő ASIC bányász számára, amely körülbelül 7.6 EH/s számítási kapacitást jelent. A kolokált számítási kapacitás májusról júniusra kismértékben csökkent, ami annak köszönhető, hogy a cég felvásárolta az Argo bányászait, amelyek az adatközpontjaiban voltak elhelyezve.

Júniusi hónap végén a kolokációs szolgáltatások a társaság adatközpont kapacitásának mintegy 43%-át tették ki. A kolokációs szolgáltatásokra irányuló megkeresések továbbra is meghaladják a Corz rendelkezésre álló infrastruktúráját.

Bitcoin értékesítés

Június hónapban 7202 bitcoint értékesített a bányászcég, bitcoinonként körülbelül 23000 dolláros átlagáron, ami körülbelül 167 millió dolláros bevételt jelentett számára. 2022. június 30-án 1959 bitcoint és körülbelül 132 millió dollár készpénzt tartott a mérlegében.

A bitcoin eladásokból származó bevételt a vállalat elsősorban az ASIC gépek kifizetésére, további adatközpont kapacitásokba történő tőkeberuházásokra és adósságok ütemezett visszafizetésére fordította. A vállalat továbbra is értékesíteni fogja a saját maga által bányászott bitcoint a működési költségek kifizetése, a növekedés finanszírozása, az adósságok törlesztése és a likviditás fenntartása érdekében.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön a TikTok és a Youtube csatornánkon találtok.

Eladta bitcoin készletének a felét a Bitfarms

/business wire, core scientific/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img