Bitcoin vs. bitcoin bányász részvények

spot_img

A közvetlen BTC vásárlás és a bitcoin bányász részvénybefektetések “alapvetően két különböző” befektetési stratégia, amelyek különböző embereknek és érdekeknek felelnek meg, mondja Ben Gagnon a Bitfarms bitcoin bányász vállalat vezető bányászati igazgatója.

A közvetlen bitcoin befektetés egyszerű, hosszú távú befektetés, amely az emberek túlnyomó többségének megfelel” – mondta Gagnon a Cointelegraphnak adott interjújában.

Ezzel szemben a nyilvánosan jegyzett BTC bányász cégekbe történő befektetés “sokkal kifinomultabb stratégia” – jegyezte meg az ügyvezető. “A kifinomult befektetők számára, akik a hagyományos részvényportfóliójukban likvid kitettséget keresnek  bitcoinban, a nyilvánosan kereskedett bányászok részvényei az egyik legjobb lehetőség erre” – mondta Gagnon.

A bitcoin bányászok elsődleges értéke az általuk bányászott és idővel cash flow-ként generált BTC értékéből származik.

“Amikor a bitcoin ára emelkedik, nagyobbat mennek a bányász cégek részvényei is. Ha a bitcoin árfolyama esik, a bányász cégek részvényeinek árfolyama még nagyobbat kell, hogy essenek.”

Ha ránézünk a nagyobb BTC bányászok részvényeire lényegesen nagyobb esést produkáltak, mint a főbb kriptovaluták (bitcoin, ethereum) az elmúlt hetekben.

A Riot Blockchain, a világ egyik legnagyobb bitcoin bányász vállalatának részvényei 45%-ot estek az elmúlt év vége óta és a TradingView adatai szerint 11-12 dollár körül kereskednek vele jelenleg. 

Egy másik nyilvános kriptobányász, a Hut 8 Mining részvényei több, mint 50%-ot zuhant, a Bitfarms részvényei ugyanebben az időszakban pedig 41%-ot esett.

Eközben a bitcoin és az ethereum ára 15%-kal, illetve 20%-kal csökkent 2022. január 1. óta a CoinGecko adatai szerint.

A tavalyi évben ugyanezt a korrelációt figyelhettük meg, csak ellenkezőleg a bitcoin árfolyama és a BTC bányász részvények árai között. A 2021-es masszív kriptorally közepette a BTC a 68 000 dollár feletti történelmi csúcsok felé tartott, miközben a bitcoin bányász részvények többszörösen lekörözték az általános kriptopiacot. 

Ahogy arról korábban a Kripto Akadémia is beszámolt, a BTC bányászati részvények a tavalyi év első felében messzemenően túlszárnyalták a BTC-t.

A bitcoin bányász cégek ​​részvényei eddig felülmúlták a BTC árfolyamát 2021-ben

A Bitfarms bányászati vezetője szerint a bitcoin értéke nem az egyetlen kiváltó ok, ami befolyásolja a bitcoin bányász részvények értékét. Gagnon öt fő szempontot emelt ki “bármelyik nyilvános bányász” értékeléséhez: 

  • a birtokolt BTC mennyiségét, 
  • a jelenlegi bányászati volument, 
  • a bányászat költségeit, 
  • a bővítési beruházásokat,
  • a jövőbeli bányászati terveket.

“Bár minden egyes nyilvános bitcoin bányásznak saját stratégiája és megkülönböztető jegyei vannak, vállalkozás tekintetében nagyon hasonlóak” – jegyezte meg Gagnon.

Az Arcane Research kripto- és blokklánc-elemző startup adatai szerint a Bitfarms 2022 márciusában 363 BTC-t (14,7 millió dollár) bányászott. Amellett, hogy a Bitfarms egy jelentős BTC bányász, januárban története első bitcoin vásárlását is végrehajtotta, aminek során 1000 BTC-t (40,4 millió dollár) vásárolt.

 

Az öt legnagyobb BTC bányász 2022 márciusában kibányászott bitcoin mennyisége (forrás: Arcane Research)

A többi top BTC bányász közül márciusban a Core Scientific termelte a legnagyobb mennyiségű bitcoint, a jelentések szerint 1143 BTC-t 46,2 millió dollár értékben. A Riot Blockchain és a Marathon Digital 511 BTC-t (20,6 millió dollár), illetve 436 BTC-t (17,6 millió dollár) bányászott ki.

További bányászattal kapcsolatos híreket, kereskedési elemzéseket és tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok. 

A Bitfarms is növelte BTC állományát

/cointelegraph, arcane research, slate.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img