Továbbra is terjeszkedik a Bitfarms

spot_img

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy a Bitfarms tavaly szeptemberében megállapodást kötött a kanadai Sherbrooke városával, amely egy 96 MW zöldenergia előállítására alkalmas vízierőmű fejlesztéséről szól. A szerződés értelmében a múlt héten a bitcoin bányászattal foglalkozó vállalat bejelentette, hogy a város környékén újabb földterületet és létesítményt vásárolt.

A “Garlock” névre keresztelt létesítmény a de la Pointe bányász farm fokozatos kiváltására szolgál majd, és 18 MW energiával járul hozzá a bányászati műveletekhez.

https://twitter.com/Bitfarms_io/status/1502426411520475142

Az új létesítmény építéséről Geoff Morphy, a Bitfarms elnöke és vezérigazgatója így nyilatkozott:

“Ha elkészül a három sherbrooke-i farmunk – amelyekhez a Leger és a The Bunker is tartozik – tervezett összkapacitása, teljes mértékben ki fogja használni a Hydro-Sherbrooke 96 MW-os szerződéses teljesítményét.”

Az új bányász létesítmény egy távoli területen helyezkedik el, és “a legmodernebb zajcsökkentő és felügyeleti technológiával” lesz ellátva. Ezek a tények kulcsfontosságú elemei a farmok áthelyezésének, mivel a vállalatot a de la Pointe bányaüzem szomszédságában élők bírálták, még azután is, hogy intézkedéseket tettek a működéséből származó zaj csillapítására.

A bányász farm online üzembe helyezése 2023 első negyedévében várható. Ha megtörténik az átállás, a de la Pointe-i létesítmény működését bezárják, magát a létesítményt felszámolják és eladják.

A Bitfarms legújabb beruházásának költsége körülbelül 2,25 millió kanadai dollár (kb. 1 760 000 amerikai dollár) és 25 000 törzsrészvény vásárlási utalvány volt. Minden utalvány feljogosítja annak tulajdonosát, hogy Bitfarms törzsrészvényt vásárolhasson 3,47 USD (4,43 CAD USD) áron, a kibocsátás dátumától számított két éven keresztül.

Folytatódik a terjeszkedés

A Bitfarms azon dolgozik, hogy tovább növelje hashrátáját világszerte. A vállalat jelenleg egy mega bitcoin farmot épít Argentínában. Az építkezések befejezése után 210 MW-tal tudja növelni a cég a bányászati teljesítményét. Az előrejelzés szerint ez a létesítmény 55 000 bányász befogadására lesz képes, a nagyon vonzó 2,2 cent/kilowattóra energiaár mellett, Emiliano Grodzki, a Bitfarms vezérigazgatójának nyilatkozata szerint.

https://twitter.com/Bitfarms_io/status/1501629162125148163

Februárban a Bitfarms bejelentette, hogy egy 32 millió dolláros finanszírozási megállapodást kötött a Blockfival. A szerződés értelmében összesen 6100 Bitmain S19j Pro-t, a Bitmain által kiadott legújabb bányász egységeket fog vásárolni.

Mint minden bitcoin bányász vállalat részvénye, így a Bitfarms részvényei is a tavaly novemberi csúcsot követően erősen korrigált. Jelenleg a Bitfarms részvényeivel 3,33 amerikai dolláron kereskednek a Nasdaq-on.

A Bitfarms mellett a Riot Blockchain Inc. is növeli farmjainak számát. A bányász vállalat Texasban folytat egy nagyobb beruházást, amely során a telephelyeket már korszerű folyadékhűtéses rendszerrel szerelik fel. A építkezés folyamatát az alábbi tweetben tekintheted meg.

További bányászattal kapcsolatos híreket, kereskedési elemzéseket és tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

A Bitfarms is növelte BTC állományát

/bitfarms, yahoo finance, bitcoin news, globe news wire/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img