Jönnek az NFT-k Instagramra

spot_img

„Azon dolgozunk, hogy elhozzuk az NFT-ket az Instagramra a közeljövőben” – jelentette ki Mark Zuckerberg egy, a texasi Austinban tartott technológiai konferencián. A Facebook alapítója egyelőre nem említett semmilyen megjelenési dátumot.

Egy helyszínről tudósító újságíró szerint elhangzott, hogy remélhetőleg a következő hónapokban már lehet NFT-ket mintelni az Instagramon.

A Meta-nak (korábban: Facebook) nem ez az első próbálkozása a kripto- és blokklánc piacon. 2019-ben kezdtek neki a Libra fejlesztésének, ami egy saját, a cég különböző alkalmazásain futó digitális valuta lett volna. Több újratervezés és rebranding után a projekt a szigorú pénzügyi szabályozáson bukott el. Nemrég az egész projektet eladták.

A Meta új metaverzum projektje a Reality Labs keretében épül. A legutóbbi hírek magas veszteségről szóltak, ami nem meglepő, hiszen a kísérleti projekt még nem tart a piacralépés fázisában sem.

A Meta-n kívül több közösségi platform is bevezette már az NFT-ket valamilyen formában. A Twitteren januártól tudsz egy hitelesített NFT képet profilképként használni. A Redditen már léteznek NFT avatorok és az OnlyFans-en is megjelentek az NFT profilképek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img