Megalakult itthon a Blockchain Koalíció

spot_img

Újabb szakmai szervezettel bővült a magyar blokklánc ipar. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont kezdeményezésére létrehozott szervezet a múlt héten alakult és a Blockchain Koalíció nevet kapta.

A szervezet abban szeretné segíteni Magyarországot, hogy az nemzetközileg is észrevehető versenyképesség-növekedést érjen el. Ezt pedig úgy szeretné elérni, hogy segít a jogszabályok kidolgozásában, a szakmai know-how megosztásában, valamint támogatja a hazai blokklánc ipar vállalkozásait és segít a külföldi kapcsolatok megteremtésében.

„A blokklánc technológia erős tényezővé vált a nemzetközi versenyben, alkalmazása stratégiai cél lehet a világ vezető gazdaságai számára.”

„Jelentőségét részben az a sajátossága adja, hogy határokon átnyúló, autonóm rendszereket alapozhat meg, működtetése ezért szuverenitási, szabályozási és kockázati szempontokat is felvet”.

– írja a Koalíció megalakulásáról szóló közlemény

Az alapításon részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki kijelentette, hogy „A kormány kiemelt figyelmet fordít minden innovatív technológiára, amely tovább élénkítheti, gyorsíthatja Magyarország digitális fejlődését.”

A szervezet elnökének Vágujhelyi Ferencet, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnökét választották. Az elnökség tagjai:

  • Balogh Bálint – Magyar Nemzeti Bank fenntartható pénzügyekért és felügyeleti koordinációért felelős igazgatója
  • Erényi István, az ITM szakpolitikai tanácsadója
  • Fischer Bálint, a Dorsum Zrt. innovációs igazgatója
  • Kalocsai Kornél, a Blockchain Magyarország Egyesület elnöke
  • Karlócai Balázs, az Idomsoft Zrt. vezérigazgatója
  • Pataricza András, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanára
  • Suppan Márton, a Peak Financial Services vezérigazgatója.

/fintechzone.hu, sg.hu/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img