A Bitfarms is növelte BTC állományát

spot_img

A legnagyobb bányász cégek közt jegyzett Bitfarms is növelte BTC készletét. Január első hetében történt vásárlását követően 30%-kal gyarapította bitcoin állományát. Úgy néz ki 2022 év eleje a bányász cégek beruházásairól fog szólni. Vajon ők sejthetnek valamit, amit mi még nem? Nagyon úgy úgy tűnik, hogy a bányászok beruháznak és felhalmoznak.

A Bitfarms hétfőn jelentette, hogy január első hetében 1000 BTC-t vásárolt, ami körülbelül 30%-kal tovább növelte a cég bitcoin állományát. A vállalat azt írta, hogy jelenleg 4300 BTC-t tart a tárcájában.

„A Bitfarms vállalati stratégiája az, hogy a legtöbb bitcoint a legalacsonyabb költséggel és a lehető leggyorsabban halmozza fel részvényesei érdekében” – mondta Emiliano Grodzki, a Bitfarms vezérigazgatója.

A Bitfarms 43,2 millió dolláros vásárlásának a célja a kedvezményes áron kínált bitcoin megszerzése volt. A hardverárak továbbra is magasak, így a tőzsdén vásárolt bitcoinnal kívánták növelni darabszámukat, amit több hónapos bányászással értek volna el. Az egy hét alatt vásárolt 1000 új bitcoin az a mennyiség, amit a bányász 2021 harmadik és negyedik negyedévében egyenként bányászott volna ki. A vállalat szerint azonban a készpénz kihelyezés nem állhat a 2022-re kitűzött hashráta céljának útjába. A terveik szerint az idei év végére a vállalat kapacitását 8 EH/s-ra növelik.

A Bitfarms egy kanadai vállalat, amely a közelmúltban az USA-ban, Washington állam területén egy 24 megawattos létesítményt hozott létre. Ezen kívül a kanadai Quebec tartományban további öt farmot is üzemeltet. Az Egyesült Államok piacára 2019-ben lépett be, amikor elkezdték kereskedni a Nasdaq-on.

A Bitfarms novemberben 339 BTC-t, decemberben pedig 363 BTC-t bányászott ki. 2021-ben összesen 3000 bitcoint állított elő, amelynek többségét a vállalat letétbe helyezte. A múlt év végén a bányász 100 millió dolláros bitcoin fedezetű hitelkeretet nyitott a Galaxy Digital LLC-nél, a Galaxy Digital Holdings leányvállalatánál. A rulírozó, többszörös lehívású hitelkeret kezdeti 60 millió dolláros szeletét, hat hónapos futamidőre, 10,75%-os éves kamattal vették fel.

További bányászattal kapcsolatos híreket, kereskedési elemzéseket és tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, geeky news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img