A GEM Mining is bővíti bányász flottáját

spot_img

A Marathon mellett a GEM Mining is bővítéssel zárta az elmúlt évet. Múlt heti közleményük szerint a cég, több, mint 4000 géppel növelte bányász flottáját.  Ezzel a vásárlással 13 118 aktív bányászgépet tartanak fent.

“Továbbra is keressük a lehetőségeket, hogy az iparág vezető technológiáját telepíthessük elsőszámú hosting partnereinkkel” – mondta Warren, a GEM Mining vezérigazgatója a közleményben. “Ez volt a küldetésünk a vállalat megalapítása óta, és ez lesz a fókusz 2022-ben is.”

A közlemény arra is kitér, hogy a GEM Mining február óta több mint 560 BTC-t termelt, és az új bányászokkal most körülbelül 1,25 (EH/s) hashráta kapacitással működik. Ezzel a lépéssel a bitcoin hálózat hash arányának közel 1%-ával büszkélkedhetnek. A cég azt is közölte, hogy 2022-ben várhatóan további 19 000 géppel bővíti majd flottáját, ahogy a vásárlási szerződések teljesülnek és a megrendelések beérkeznek.

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy John Warren korábbi kormányzójelölt még tavaly alapította meg négy társával a GEM Mininget, miután felfedezte magának az iparágban rejlő „hatalmas üzleti lehetőséget”.

A bitcoin bányászat azóta virágzik az Egyesült Államokban, hogy Kína a elmúlt évben betiltotta a tevékenységet. Ami néhány tartományban áramkorlátozási intézkedésekkel kezdődött, az országos szintű bányászati szigorítássá nőtte ki magát, ami végül szélesebb körű tilalomhoz vezetett.

A közelmúltban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Kínában a tiltás ellenére még mindig vannak közepes méretű bitcoin bányász üzemek, amelyek az ország különböző részein szétszóródva a föld alatt rejtőznek a kommunista kormány elől.

További bányászattal kapcsolatos híreket és kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, coindesk/

Kína Jünnan tartománya felszámolta a bitcoin bányászat illegális áramellátását

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img