Rekord mennyiségű bányászgépet vásárolt a Marathon

spot_img

A Marathon Digital Holdings (MARA), amely egy tőzsdén jegyzett bitcoin bányász vállalat, a múlt héten jelentette be, hogy rekord mennyiségű Bitmain ASIC bitcoin bányászgépet vásárolt.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott múlt keddi jelentés szerint, a cég vásárlása több mint 879 millió dollárba került, és 78 000 darab új Antminer S19 XP géppel növelte bányász flottáját.

“Az S19 XP-k legújabb beszerzésével 2023 elejére körülbelül 199 000 bányászgépre és 23,3 EH/s sebességre kívánjuk növelni a bitcoin bányászati tevékenységünket” – mondta Fred Thiel, a Marathon vezérigazgatója egy múlt heti nyilatkozatában.

A megállapodás feltételei szerint a Marathon 2022 júliusa és decembere között havonta 13 000 bányászgépet kap a Bitmaintől. A szerződéskötést követően a bányászcég a megkötött üzlet összegének a 35%-át fizette ki. A fennmaradó 65%-ot minden egyes tétel után külön-külön fizetik majd, ahogy azokat a Bitmain leszállította.

A Marathon az egyik legnagyobb az amerikai piacokon jegyzett bitcoin bányászok között. A vállalat a Nasdaq-on “MARA” ticker szimbólummal kereskedik, és tavaly felülmúlta a bitcoin árfolyamát. A bányász 212,90%-ot erősödött 2021-ben, míg a BTC ugyanebben az időszakban 64,40%-ot emelkedett.

Az amerikai bitcoin bányászok nagyobb nyereséget élveztek 2021-ben, mivel a bitcoin hashráta nagy része offline lett, miután Kína tavaly nyáron úgy döntött, hogy betiltja a bányász tevékenységet. Ennek kapcsán a bányászati nehézség csökkent, így megnőtt a BTC mennyisége, amelyet a bányászok azonos hashráta kapacitás mellett tudtak előállítani.

Ahogy a kínai bányászok újra talpra álltak, az iparág ismét versenyképessé vált, ami az amerikai bányászok termelékenységének ártott. A Marathon a múlt hónapban 196 bitcoint termelt, szemben az októberi 417,7 bitcoinnal.

További bányászattal kapcsolatos híreket és kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine/

Nincs még vége a kínai bányászati sokknak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img