Korábbi kormányzójelölt a bitcoin bányász iparágban

spot_img

John Warren korábbi kormányzójelölt még tavaly alapította meg másik négy társával a GEM Mininget, miután felfedezte magának az iparágban rejlő „hatalmas lehetőséget” – jelentette az Associated Press.

Warren azt mondta az AP-nek, hogy ő és partnerei „óriási lehetőséget láttak” a bitcoin bányászatban és a megszerzett ​​kapcsolataikban. Hozzátette, hogy várakozásai szerint a greenville-i székhelyű cég lesz a legnagyobb a maga nemében Dél-Karolinában, és hamarosan az ország legjobbjai közé kerülhet.

„Warren szerint a GEM közel 200 millió dollár intézményi tőkét gyűjtött be bankoktól, fedezeti alapoktól, alapítványoktól és nyugdíjalapoktól, több mint 32 000 gép üzemeltetésére” – olvasható a jelentésben.

A cég nyilatkozata szerint, több mint 9000 gépet üzemeltetnek jelenleg, amelyekkel eddig 400 bitcoint bányásztak ki az elmúlt kilenc hónapban. A pénzügyi jelentések szerint a GEM február óta nyereséges, novemberi bevétele 7,8 millió dollár volt, működése 92%-ban karbonsemleges.

A GEM Warren első üzleti vállalkozása, miután 2019-ben eladta a Lima One Capital jelzáloghitel céget. Az üzletember 2018-ban került a politikai reflektorfénybe. Akkor több millió dollár értékben finanszírozta saját zsebből a dél-karolinai kormányzói kampányát, ugyanis Henry McMaster kormányzót akarta leváltani. Warren a második helyen végzett a négyes előválasztáson, ami újoncként váratlan eredménynek számított.

Annak ellenére, hogy néhány hónappal az előválasztás előtt indult a versenyen, Warren begyűjtötte a szintén induló két versenyző támogatását is, miután a második fordulóban kis híján, de alulmaradt McMasterrel szemben.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, finbold, associated press/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img