Hamarosan indul a Star Atlas első játszható verziója

spot_img

A fejlesztőcsapat a mai napra ígérte a SCORE megjelenését, ami a sokak által várt Star Atlas play-to-earn játék első játszható verziója lesz. A jelentősége emellett abban is rejlik, hogy első alkalommal tudunk majd ATLAS tokeneket szerezni játszással.

A játék maga egy nagyon egyszerű, böngészőben futó minijáték lesz. A promóciós anyagokon szereplő űrhajók, épületek, karakterek és helyszínek egyelőre csak a kártyákon jelennek majd meg, vagyis nem egy 3D vagy egy megszokott konzol- és pc játékról beszélünk. A beígért 3D játékot, ami Unreal Engine-el futna, évekkel későbbre ígérik a fejlesztők – ha addig is sikeresen teljesít majd a játék.

Maga a játékmenet is kimerül majd abban, hogy néhányat kattintunk, hogy expedíciókat indítsunk, begyűjtsük a jutalmat vagy allokáljunk nyersanyagot az expedícióra. Ez már a SCORE névben is tükröződik, ami azt jelenti, hogy Ship Commissions on Remote Expeditions, vagyis űrhajó megbízások távoli expedíciókra.

Néhány helyen ezt egyszerűen ship staking-nek nevezik, hiszen ez maga a staking egy játékosított verziója. Ezzel a minijátékkal még sokáig be kell érnünk, de ha valaha megjelenik a 3D verzió, akkor a fejlesztőcsapat ígérete szerint ez a minigamet megtartják majd, hogy mobilon, böngészőn vagy gyenge számítógépeken is játszható maradhasson a játék.

Régebben a Star Atlas vezérigazgatója, Michael Wagner azt mondta a sajtónak, hogy a játék megtérülése nagyjából egy év alatt lesz 100%, per hajó. Vagyis a kiadások után egy 500 dolláros hajóval egy év alatt +500 dollárt tudsz majd összekaparni. Ez természetesen változhat a piac és a fejlesztés irányától függően.

A SCORE jelenlegi verziójában a gyűjthető NFT-k még nem játszanak semmilyen szerepet. Egyelőre csak az űrhajód tulajdonságai határozzák meg az expedíciók nyereségességét. Jövő év közepére tervezik az NPC-k, ruhák, charmok és más gyűjthető dolgok implementálását.

Nemrég megnyitottuk a play-to-earn szobát a Discord szerverünkön, gyere fel és beszélgess velünk a játékról.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img