A Deutsche Börse többségi tulajdonrészt vett a svájci kriptós brókerben

spot_img

A német tőzsde üzemeltető Deutsche Börse Group mai sajtóközleménye szerint többségi tulajdonrészt szerzett a svájci Crypto Finance AG fintech brókernél.

A megállapodás részeként a Deutsche Börse egy direkt belépési pontot is szerzett a kriptopénzek piacára, beleértve a poszt-trade szolgáltatásokat is, mint amilyen a letétkezelés. A közeljövőben így vélhetően a tőzsde ügyfelei számára is elérhető válik a kriptopiac, pontosabban a Crypto Finance AG által kezelt 200 darab coin.

A kriptós és fintech startupokról is ismert svájci Zug ad székhelyet a Crypto Finance AG-nak, akik a svájci pénzügyi piacok ellenőrző hatósága alá tartoznak.

Jan Brzezek, a Deutsche Börse Group vezérigazgatója elmondta, hogy a többségi tulajdonrész ellenére a megszokott vezetéssel és a független brand megtartásával megy tovább a Crypto Finance AG, akiknek a bankok és vagyonkezelők lehetnek majd a fő ügyfelei.

“Hála a Crypto Finance eddigi munkájának és az általuk kifejlesztett technológiáknak, most már a pénzügyi intézmények és a hivatásos befektetők is hozzáférhetnek a kriptopénzek piacához. Egy újabb lépést tettünk a digitális eszközöket érintő stratégiánk megvalósításában.”

– mondta Brzezek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img