Megvan Jack Dorsey Bitcoin fejlesztőcégének igazgatótanácsa

spot_img

A Twitter és a Square (egy ideje Block) alapítója, Jack Dorsey a mai napon Jay-Z-vel együtt jelentette be, hogy megvannak azok az ígéretes személyek, akik vezetni fogják az általa létrehozott alapítványt. A ₿trust-nak keresztelt alapítványt Dorsey azért hozta létre, hogy a Bitcoin fejlesztését támogassák afrikai és indiai csapatokkal.

Az alapítvány 500 BTC-s költségvetéssel indult, amit maga Dorsey állt. Az összeg fölött az újonnan kinevezett igazgatótanács rendelkezik majd és hamarosan elkészül a tervük is arra, hogyan lehetne ezt a legjobban felhasználni a BItcoin fejlesztésére.

A négy kinevezett ( Carla Kirk-Cohen, Abubakar Nur Khalil, Obi Nwosu és Ojom Ochai) az indiai és afrika kripto szcéna elismert szakemberei és fejlesztői. Őket 7000 jelentkező közül választotta ki Dorsey. Az alapítvány egyébként “blind trust” lesz, vagyis a Dorsey nem szól majd bele a működésbe és a szakértőkre és a közösségre bízza a Bitcoin fejlesztések jövőjét.

A Twitter alapítója és egykori vezérigazgatója hosszú ideje hangos támogatója a Bitcoinnak. Másik fizetési szolgáltatását, a Square-t is átnevezte Block-ra, jelezve a kriptopénzek felé fordulását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img