Kína Jünnan tartománya felszámolta a bitcoin bányászat illegális áramellátását

spot_img

A délnyugat-kínai Jünnan tartomány energiaügyi hatósága közölte, hogy megszüntette a kis- és közepes méretű vízerőművek bitcoin bányászathoz köthető illegális áramellátását.

A jünnani hatóság közleménye szerint szeptember végétől 246 kis- és közepes méretű vízerőművet azonosítottak, majd felszólították őket, hogy hagyjanak fel a bitcoin bányászok áramellátásával. Ezzel az akcióval egy év alatt mintegy 2 milliárd kilowattóra áramot takaríthatnak meg.

Az év elején még Kína volt a világ egyik legnagyobb kriptopénz bányász országa. Mindez idén tavasszal kezdett megváltozni, amikor egyik régió a másik után korlátozásokat vagy egyenesen tilalmat vezetett be a kriptobányászatra. Szeptember 24-én a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság, az ország legfőbb gazdasági tervezője 10 másik hatósággal közösen közleményt adott ki a kriptobányászat országos szintű felszámolásáról.

Kína valóban a kriptobányászat felszámolásán dolgozik

A szigorítások következtében a kínai bányászok – a tiltás előtt a bitcoin hashrátájának mintegy 70%-át állították elő – más országokba költöztek.

A múlt héten a bitcoin hashrátája a Blockchain.com adatai szerint teljesen visszaállt a kínai tiltás előtti szintre. A bányászokat a jelek szerint más országok befogadták, sikerült letelepedniük.

A bitcoin bányászati nehézsége múlt szombaton 8,33%-kal nőtt, ami a legnagyobb ugrás 2021. augusztus 25. óta a BTC.com adatai szerint. A nehézségi szint 2016 blokkonként (ami általában körülbelül két hétig tart) kiigazításon megy keresztül.

Az ilyen bányászati nehézségi szint kiigazítások nagymértékben korrelálnak a bányászati hashráta változásaival, ami a bányászathoz szükséges számítási teljesítmény szintjére utal. Minél “nehezebb” a bitcoin bányászata, annál kevésbé jövedelmező a bányászok számára. Amikor a hashráta nő, a bányászati nehézség általában követi.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/forkast.news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img