NFT startupot vett a Nike

spot_img

Úgy tűnik az NFT vonaton nincsen fék, folyamatos fejlődésben van a piac, egyre-másra jelennek meg a nagy, mainstream piaci szereplők ezen a területen. Bár a legelső NFT már jópár éve, 2015-ben jelent meg, a technológia az idei évre került be a köztudatba, méghozzá az év első felében. A másodikra pedig már arról írhattunk, hogy az Adidas is NFT alapú cipőket dob piacra. Most pedig a Nike egyenesen fel is vásárolt egy NFT startupot, mutatjuk a részleteket.

AZ RTFKT platformról van szó, melyen digitális művészeti termékeket vásárolhatnak az érdeklődők. John Donahue, a Nike CEO-ja arról beszélt, hogy fejleszteni, építeni kívánják az RFTK brandet, ahogy az is fontos számukra, hogy a közülöttük lévő kreatív közösség is tovább épülhessen.

Hozzátette azt is, hogy fontos céljuk a Nike “digitális lábnyomának” további növelése egyaránt.

Valóban, a digitális térben való megjelenés kapcsán egyre nagyobb a versengés a “hagyományos” piacok szereplői között, más kérdés, hogy ez kinek mennyire áll jól. Van, akinek magától értetődő és természetes, másoknak kissé izzadtságszagú a próbálkozás.

A Nike után az Adidas is belép a metaverzumba

A metaverzum nem lesz egyenlő arányokban felosztva, hiszen a tőkeerősebb szereplők jelentősebb szeletet hasíthatnak majd ki magukból a tortából. Feltéve, hogy egy, önálló tortaként kell majd kezelnünk a metaverzumot, nem számos, egymástól különböző térként.

Mindenesetre mi figyelemmel kísérjük a terület fejlődését, ha pedig most szeretnél NFT-ket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

Adidas, Coinbase és 5000-szer 7500 dollár SAND tokenekben

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img