A Nike után az Adidas is belép a metaverzumba

spot_img

A napokban derült fény arra, hogy a Nike hamarosan akár virtuális formában is piacra dobhatja saját termékeit. Úgy tűnik, hogy vetélytársuk, az Adidas is hasonló terveket fontolgat.

A cég szerdán az Adidas Confirmed app felhasználóit jutalmazta meg egy-egy Ethereum alapú NFT-vel. Az Adidas Originals kollekcióit bemutató alkalmazás egy speciális oldalra irányította át a regisztrált tagokat, ahol egy ETH cím megadásával volt lehetőségük a tokenek átvételére.

Az ajándékhoz mellékelt kisérő szöveg alapján, az Adidas hamarosan megkezdi terjeszkedését a metaverzum felé és ezzel a gesztussal szerette volna meghálálni legelkötelezettebb vásárlóinak, hogy már ennek a fontos lépésnek a megtétele előtt is az Adidas család tagjai voltak.

A cég által használt, úgynevezett POAP (Proof of Attendence Protocol) NFT jellemzően egy digitális és egy fizikai formában is létező dolog összekapcsolására szolgál, de azt egyelőre még nem árulták el, hogy ezzel pontosan mihez is biztosítanak majd hozzáférést.

A legdrágább Adidas cipőből 500 pár készült, melyek darabja 11 000 dollárba (nagyjából 3.5 millió forintba) kerül. Ha tippelnünk kellene, a jövőben ennek a többszörösét is el fogják majd kérni a virtuális világokba szánt kollekciók egyes darabjaiért.

Hamarosan akár a játékokban is magunkra öltehtjük majd a kedvenc ruhadarabjainkat

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img