Kína valóban a kriptobányászat felszámolásán dolgozik

Megosztom

Kína keleti tartománya, Jiangsu bejelentette, hogy a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) és több más közbiztonsági és informatikai hatóság két héttel ezelőtt közösen kiadott közleményére válaszul lecsap a kriptobányászokra.

A Jiangsu Communications Administration közölte, hogy megerősíti a kriptobányászattal kapcsolatos tevékenységekkel szembeni szabályozási intézkedéseket, és letiltja az adatközpontok nevében működő bányászokat.

A helyi hatóság közleményében azt is írta, hogy a tartományban mintegy 136,77 Mbps bányászpoolokhoz kapcsolódó volument azonosított, valamint 4502 internetes IP-címet, amelyek bányászattal foglalkoztak. A lefülelt teljes hashráta teljesítmény meghaladta a 10 petahasht másodpercenként. Az energiafogyasztás átlagosan 260 000 kWh volt naponta a közlemény szerint.

Kínai kereskedők vs. kínai tiltás

Ez a lépés azután történt, hogy Kína országszerte fokozta a kriptokereskedelem és a bányászat elleni keményebb fellépést. Szeptember 24-én Kína nemcsak a kriptokereskedelmet nyilvánította illegálisnak, hanem azt is közölte, hogy fokozza a villamosenergia felügyeletet a bányászati projektek azonosítása érdekében. Az NDRC szerint a kriptobányászati tevékenységek betiltása elengedhetetlen ahhoz, hogy az ország elérje szén-dioxid semlegességi céljait.

Kína keményen fellépett a kriptoágazat ellen. A legutóbbi razziákat Hebei és Gansu tartományokban rendelték el, majd hasonló szigorítások következtek Hszincsiangban, Belső-Mongóliában, Csinghajban, Jünnanban és Szecsuánban.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/forkast, euronews/

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel