Kínai kereskedők vs. kínai tiltás

spot_img

A kriptovaluta bányászat- és kereskedés elleni közelmúltbeli kínai szigorítás ellenére, egyes kereskedők és befektetők továbbra is bikás hangulatban vannak, mondván, hogy “megveszik az aljat” ahelyett, hogy megszabadulnának digitális eszközeiktől, írja a Bloomberg.

Kína ismét betiltotta a bitcoint

A Kínából érkező medvés hírek megjelenése előtt a bitcoin 45 000 dolláros szint közelében állt. Közvetlenül azután, hogy az ország központi bankja bejelentette, hogy törvényen kívülinek nyilvánított minden kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenységet, a bitcoin árfolyama 41 000 dollárra zuhant.

Az olyan nagy tőzsdék, mint a Huobi és a Binance le fogják állítani a szolgáltatásaikat az országban, és megtiltják az új számlák nyitását a kínai felhasználók számára. A hongkongi felhasználók továbbra is nyithatnak új számlákat.

Miközben a kínai bányaipar nagymértékben szenved a korlátozásoktól, néhány kriptovaluta kereskedő és befektető, akik már átélték a “Kína betiltja a bitcoint” életérzést, örömmel vásárolják a kriptopénzt extra kedvezménnyel.

A Ballet Global Inc. vezérigazgatója, Bobby Lee kijelentette, hogy a kezdeti zuhanás után vásárolt némi kriptót. Miután elérte a 40 000 dolláros helyi mélypontot, a bitcoin szinte azonnal visszaugrott közel 45 000 dollárra.

Számos kínai kereskedő a Bloombergnek elmondta, hogy még mindig vannak különböző lehetőségek a kriptopénz vásárlásra, beleértve az OTC kereskedési felületeket és néhány központi tőzsdét.

A pozitív piaci hangulatot a bitcoin árfolyammozgása is megerősíti. A kriptopénz a zuhanás után kissé magához tért, de jelenleg a cikk írásának pillanatában 42 000 dollár körül kereskedik. A Bloomberg forrása szerint a digitális eszközök birtoklásának esetleges betiltása valószínűleg nem fog érvényre jutni a kriptovaluták decentralizált jellege miatt, ami technikailag lehetetlenné teszi lefoglalásukat vagy blokkolásukat.

Ha bitcoin és nagyobb alt vásárlását tervezed az FTX felületén, akár Revolutról való EUR küldésével is megteheted.

/utoday, newsBTC/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img