Visa: a kisvállalkozások negyede egy éven belül bitcoin elfogadóvá válhat

Megosztom

A Visa tegnap tette közzé annak a nemzetközi felmérésnek az eredményét, amiben 9 ország kisvállalkozásainak digitális fizetési módokkal kapcsolatos tapasztalatait és 2022-re vonatkozó terveit összesítették.

A kutatást 2250, az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában, Németországban, Írországban, Oroszországban, Szingapúrban, Hongkongban és az Egyesült Arab Emirátusokban működő vállalkozás bevonásával készítették el.

A vizsgált cégek 90%-a úgy vélte, hogy az online jelenlét és/vagy a digitális fizetési lehetőségek támogatása hatalmas segítséget jelentett nekik a járvány kitörését követő időszakban. Többségük egyenesen ennek tulajdonítja, hogy képes volt túlélni a válságot. A vállalkozások 82%-a nyilatkozott úgy, hogy már támogat, vagy hamarosan támogatni fog valamilyen digitális fizetési módot, 59%-uk pedig egyenesen azt tervezi, hogy 2 éven belül teljesen megszünteti a készpénzes fizetés lehetőségét.

A kriptovaluták kapcsán a megkérdezettek közel negyede, 24% nyilatkozott úgy, hogy még 2022-ben szeretné lehetővé tenni a bitcoinnal, vagy más kriptókkal való fizetés lehetőségét. Erre főleg az ázsia országokban mutatkozik nagy hajlandóság (30% felett), míg az USA-ban (19%) és Kanadában (8%) egyelőre kisebb ennek az üzleti támogatottsága.

A Visa szóvivője szerint ennek legfőbb oka az lehet, hogy az ázsiai régióban kevésbé terjedtek el a nyugaton hagyományosnak számító fizetési módok (pl.: bankkártya használat), így az itt működő vállalkozások teljesen átugorhatják ezt a fizetési technológiát, és ha fejlesztenek, akkor már egyből valamilyen mobilos megoldást kezdenek el támogatni, ami természetes módon kedvezhet a kriptók terjedésének is. Persze a világnak van egy olyan szeglete is, ahol lassan már a telefon kézbevétele is elavult módszernek számít.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Aki bújt, aki nem: Kínában terjed az arcfelismeréssel történő fizetés

 

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel