Júliusban airdrop az ATOM tulajdonosoknak

spot_img

Július 4-én egy airdropra szerezhet jogosultságot minden ATOM tulajdonos. A kiosztott GNO tokenek egy új blokklánc, a Gno.land fizetőeszközei lesznek, amire azért lehet érdemes odafigyelni, mert a létrehozását egy már sokat bizonyított fejlesztő felügyeli.

A Cosmos (ATOM) blokkláncot meghajtó protokoll számos ismert projekt működését teszi lehetővé. A TOP 50 kriptopénzből ennek alapjain fut például a Binance Chain (3.), a Terra Luna (8.), a Terra USD (13.), a Crypto.com (18.), a Cosmos (23.) és a Rune (50.) lánca is.

A technológia egyik létrehozója Jae Kwon, aki később a Cosmos fejlesztéséből kiválva hozta létre saját vállalkozásait (Terra Luna és Terra USD), melyek mellé most egy újabbat is bejelentett.

A Gno.land (GNO) az ígéretek szerint egy okos szerződések multithread feldolgozására alkalmas blokklánc lesz, ami azt jelenti, hogy egyszerre több művelet végrehajtását is lehetővé fogja tenni, ezzel növelve a rajta futó alkalmazások és tranzakciók sebességét.

A legtöbb blokklánc ma még egyszerre csak egy műveletet (single thread) tud feldolgozni. Ha párhuzamosan akarnánk rajtuk több tranzakciót végrehajtani, az lehetővé tenné, hogy ugyanazt a pénzt többször is elkölthessük, vagyis hogy lényegében pénzt hamisíthassunk (double spending).

Az egyedüli multithread projekt a Solana (SOL), ez azonban a rendszeres leállásaival és üzemzavaraival egyelőre még nem tudott megbízható megoldást nyújtani a skálázódás ezen formájára. Kwon szerint a Gno.land képes lesz erre.

Az airdrop pontos részletei még nem tisztázottak, így például az sem, hogy az ATOM-mal rendelkező tőzsdei felhasználók is megkaphatják-e azt, vagy csak a Cosmos-t támogató tárcákban (Keplr, Trust, Ledger, stb.) tartott coinok után majd jár az ajándék. A dátum viszont már ismert: az airdropra való jogosultságot egy július 4-i snapshotban fogják rögzíteni.

Mivel a kripto piac továbbra is gyengélkedik, azok, akik szeretnének résztvenni az airdropban, nem feltétlen kell hogy elsiessék az ATOM vásárlást. Az árfolyam ugyan egy decemberben beállított mélypont közelében tartózkodik, de az április eleje óta folyamatosa eső árfolyam eddig még nem adta jelét a trendfordulónak.

Ugyanakkor ha stabilizálódik a helyzet, akkor lehet, hogy ez az esemény ad majd egy kis plusz löketet a tokennek, ami segítheti annak gyorsabb talpraállását. Emiatt a kereskedőknek is érdemes lehet felvenniük az ATOM-ot a watchlistjükre.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img