Bányászok a városházán

spot_img

A texasi Fort Worth városa feltételesen ugyan, de belép a bitcoin bányászatba. A hat hónapos kísérleti program célja, hogy a várost és közigazgatási területét blokklánc és bitcoin bányász központtá tegye.

Kedden a Fort Worth-i városi tanács egyhangúlag megszavazta azt a határozatot, amely három darab bitcoin bányászgép adomány elfogadásáról szólt.

A bányászokat a Texas Blockchain Council adományozta. A CNBC beszámolója szerint a Bitmain Antminer S9 bányászgépekkel hat hónapon át a nap 24 órájában bitcoint bányásznak, majd újra visszakerülnek a tulajdonoshoz.

Valóban egy kísérleti projektről van szó, azonban ez egy olyan lépés, amit még Miami sem tett meg, ahol a népszerű bitcoin rajongó polgármester kripto alapú fizetést vesz fel.

A bányászok a Fort Worth-i városháza klimatizált informatikai részlegén fognak működni. A biztonsági kockázat minimalizálása érdekében egy privát hálózaton működnek majd. Összességében a kísérleti projekt által generált bitcoin várhatóan meghaladja a bányászok működési költségeit.

A kísérleti projektnek több célja is van, többek között a kibányászott bitcoin hozzáadása a város mérlegéhez, valamint az iparág szélesebb körű támogatása. Mattie Parker polgármester számára a legfontosabb, hogy Fort Worth a technológiai innováció, köztük a kriptovaluták révén felkerüljön a térképre.

“Mi a jövő? Hiszem, hogy a kriptopénz ennek egy darabja lesz” – mondta Parker a CNBC-nek adott interjújában.

Parker mellett Lee Bratcher, a Texas Blockchain Council elnöke úgy fogalmazott, hogy Texas a bitcoin bányászat epicentruma világszerte, Fort Worth pedig komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy a bitcoin bányászat fővárosává váljon az államban.

További bányászattal kapcsolatos híreket, kereskedési elemzéseket és tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Kísérleti bitcoin bányát hoz létre közösen a Tesla, a Blockstream és a Block

/cryptoadventure, cnbc, bitcoin magazine,fortworthgov.legistar.gov, fortworthtexas.gov, fort worth report/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img