Kísérleti bitcoin bányát hoz létre közösen a Tesla, a Blockstream és a Block

spot_img

A Blockstream és a Block egy kísérleti bitcoin bányát épít Texasban, amelyet egy Tesla napelemes létesítmény és akkumulátorpark fog táplálni – jelentette be Adam Back a Blockstream vezérigazgatója pénteken, a Miamiban megrendezett Bitcoin 2022 konferencián.

“Bizonyos dolgok megépítése jobb megoldás, mint dolgokról vitatkozni” – mondta Back. Azt is kifejtette, hogy a kísérleti projekt célja annak a bemutatása, hogy a bitcoin bányászat hogyan finanszírozhatja a megújuló energiával kapcsolatos létesítményeket és az innovációt.

Jack Dorsey még tavaly júniusban jelentette be, hogy 5 millió dollárt fektet be egy napenergiával működő bitcoin bányába, amelyet a Blockstream céggel együtt építenek.

https://twitter.com/Blockstream/status/1512442848150536194

A fejlesztés 12 millió dolláros költségét egyenlő arányban osztja meg a Blockstream és a Block. A bányát várhatóan néhány hónapon belül üzembe helyezik. A létesítmény az előrejelzések szerint 3,8 MW megújuló napenergiát fog termelni és 30 PH/s hashráta számítási kapacitásra lesz képes. 12 megawattórás (MWh) Tesla akkumulátorok tárolják majd a napközben megtermelt többletáramot, hogy a bánya éjszaka és a napsütéses nélküli órákban is működhessen.

Részlet Adam Back prezentációjából (forrás: coindesk)

A bánya lelke a Tesla Solar PV tömb és a Tesla Megapack lesz. A Tesla napelemes PV tömbje a Tesla fotovoltaikus napelemeinek sorozata, míg a Tesla Megapack pedig egy nagyméretű, újratölthető lítium-ion akkumulátor park.

A bányára vonatkozó valós idejű működési és pénzügyi információk, beleértve az energiafogyasztást és a hashrátát, nyilvánosan is elérhetőek lesznek egy arra dedikált oldalon keresztül – nyilatkozta Back. A nyilvánosan közzétett adatok célja, hogy adatokkal szolgáljon a bányászatról szóló nyilvános szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos vitákhoz és azt, hogy finanszírozható-e a napenergia bővítése.

“Amikor az emberek csak elemzői jelentéseket, cikkeket, blogbejegyzéseket és adatokat tesznek közzé, mind gyanúsak. De ha közzétesszük a nyers adatokat, a nyers pénzügyi információkat, akkor szerintem az önmagáért beszél” – mondta Back.

A bitcoin bányászatot folyamatosan támadják állítólagos szén-dioxid-kibocsátása miatt. A múlt héten a Greenpeace, a Environmental Working Group és a Ripple-től Chris Larsen kampányt indított, hogy változtassák meg a proof-of-work alapvető modelljét, amelynek működtetéséhez rengeteg energiára van szükség.

“Nem kérdés a bitcoin, a bitcoin maga a válasz!”

Back hangsúlyozta, hogy ez a projekt bebizonyítja a világnak, hogy a bitcoin megoldhatja az energiaválságokat, nem pedig létrehozza azt.

“A bitcoin bányászat… alapterhelésként működhet… valójában jövedelmezőbbé teheti a projekteket. Alapvetően a bitcoinnak kellene a finanszírozási modellnek lennie az energiainfrastruktúra bővítésének ösztönzésére.”

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

A Block bitcoin bányász rendszere a termékfejlesztés kutatási szakaszába érkezett

/bitcoin magazine, blockstream, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img