A bitcoin bányászat meg fogja menteni a világot

spot_img

Kevin O’Leary híres médiaszemélyiség és befektető a Bitcoin 2022 konferencián arról beszélt, hogy a bitcoin és a megújuló proof-of-work bányászat mellett foglalt állást. Úgy véli, hogy a törvényhozók által bevezetett és bevezetésre váró szabályozások megszüntethetik a szektorral szemben érzett bizonytalanságot a befektetők részéről.

A O’Leary a megújuló kriptobányászat támogatását, valamint a proaktív szabályozási törekvéseket emelte ki, amelyeket valószínűleg az amerikai kormányzat be fog vezetni a közeljövőben.

A befektető a konferencián elmondta, hogy az amerikai kongresszus a kriptoipart célzó szabályozáson dolgozik, amit pozitív jelnek tart, mert ahogy a szabályozási aggályok tisztázódnak, a tőke hamarosan agresszívan áramlik majd a szektorba.

Bátran állította, hogy a kriptovaluta az S&P500, az amerikai tőzsdén jegyzett legerősebb 500 vállalatot tömörítő meghatározó index 12. szektorává válhat. O’Leary úgy véli, hogy a szabályozás “jó dolog” lesz az iparág számára.

“A kriptopénzekre vonatkozó szabályozások ösztönzik a tőke beáramlását.”

A másik téma, amely felhívta a figyelmet beszéde során, a proof-of-work protokollok megújuló bányászata volt. Először a SEC által kezdeményezett szén-dioxid audit szabványokat bírálta, amelyek negyedéves auditot írnának elő a tőzsdén jegyzett proof-of-work bányászatot folytató vállalatok számára.

Az olyan bitcoin bányászoknak, mint a Marathon Digital Holdings és a HIVE Blockchain Technologies, a rendelettervezet szerint a szénlábnyomukat egy harmadik félnek kellene jelenteniük.

“A nyomonkövetés nem működik jól, egyetlen nyilvános könyvvizsgáló sem fogja aláírni ezeket a kimutatásokat.” 

O’Leary bizakodva jelentette ki azt is, hogy a szabályozási követelmények arra fogják ösztönözni a bányász vállalatokat, hogy megújuló energiát (víz, szél, atomenergia) alkalmazzanak a bitcoin bányászatban, ami hosszú távon az iparág hasznára válna.

Stabilcoinok, mint tartalékvaluta

Ami a stabilcoinokat illeti, a befektető úgy vélte, hogy “az egyik leggyorsabban növekvő eszközosztály a bitcoinon kívül”. Ha a kibocsátott stabilcoinokat teljes mértékben az amerikai dollár fedezi, úgy hiszi, a stabilcoinok új tartalékvalutává léphetnek elő.

Arra figyelmeztetett, hogy óriási hiba lenne szemet hunyni az innováció felett, mert a hatalmas potenciállal rendelkező stabilérméket más országok is hamar felhasználhatják és gyorsan felkarolhatják.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/cryptopotato, decrypt/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img