A Binance bevonásával kárpótolja az áldozatokat az Axie Infinity

spot_img

A vietnámi Sky Mavis játékfejlesztő 150 millió dollárt gyűjtött össze, hogy kárpótolja azokat a játékosokat, akik áldozatai voltak a DeFi történelem eddigi legnagyobb értékű lopásának. Hekkerek pár héttel ezelőtt a legnépszerűbb play-to-earn játékot, az Axie Infinity-t támadták meg, ahonnan 625 millió dollárnyi tokent loptak el.

A kárpótlás érdekessége, hogy több kriptopénzes szolgáltatás is beszállt annak kifizetésébe. Közülük a Binance volt a legnagyobb szereplő, de az Animoca Brands, az a16z, a Dialectic, a Paradigm és az Accel is pénzzel szállt be a kárpótlási alapba. A Binance emellett arra is vállalkozott, hogy biztosítsa a játék likviditását azzal, hogy saját platformján ingyenesen be- és kiutalhatóvá teszi a Ronin hálózat ethereit. A Sky Mavis és a Binance közötti összefonódás nem újkeletű: évekkel ezelőtt a Binance Launchpadon történt meg a tokenek tőkeemelése és azóta is üzleti kapcsolatban áll a két vállalat. “Együtt kell dolgoznunk azért, hogy továbbra is fejlődjön és erősödjön a globális ökoszisztémánk. Különösen, ha a biztonságról van szó, amiben eddig erősek voltunk.” – mondta Changpeng Zhao. A Binance még mindig az egyetlen nagyobb kriptoptőzsde, amelyik integrálta a Ronin hálózatot és ezáltal a userek mozgathatják a tőkéjüket a tőzsde és a játék között. 

A 150 millió dolláros összeget még kiegészítik a Sky Mavis saját tartalékaival.

A Sky Mavis szerint a sérülékenységért egy kis létszámú csomópont csoport volt a felelős. A támadóknak azon keresztül sikerült megszerezniük öt kulcsot a kilencből, ami arra volt elég, hogy tokeneket kiutaljanak a Ronin bridge-ről egy külső tárcába. A Sky Mavis emiatt a következő három hónapban kilencről huszonegyre szeretné növeli a csomópont csoportok tagjainak minimum létszámát.

Érdekel az Axie Infinity? Play-to-earn csapatunk is aktívan játszik, figyeli a játékot és gyártja az útmutatókat. Gyere fel a Discord szerverünkre és keresd a play-to-earn szobát.

A fejlesztők az elmúlt egy évben 1,3 milliárd dolláros bevételt generáltak és emellett egy közösségi kincstárt is üzemeltetnek, ahol 1,6 milliárd dollárnyi ether található. Ahhoz, hogy ehhez a kincstárhoz hozzáférjenek a fejlesztők és a károsultak segítségére fordítsák a tőkét, a közösség beleegyezése is kell. Ehhez szavazást kell kiírni, aminek kimenetele koránt sem lenne eldöntött. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy inkább külső forrásból keressen tőkét a csapat. A stúdió részéről a rendőrségi feljelentés is megtörtént, de a tapasztalat azt mondja, hogy ritkán találják meg az elkövetőt és még ritkábban jut vissza a felhasználókhoz a pénz. A kriptotőzsdék már megtették a megfelelő lépéseket azzal, hogy a támadásban érintett tárcákat feketelistára helyezték. 

Az Axie Infinity-nek 2,2 millió havi aktív játékosa van és ezzel a legnépszerűbb play-to-earn játék a világon. A Sky Mavis utolsó tőkebevonása tavaly októberben volt, akkor 152 millió dollárnyi befektetést adott az a16z, a Paradigm és az Accel – ugyanazok az alapok, akik most újra növelték befektetésüket a stúdióban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img